Следвайте Гласове в Руският президент Владимир Путин смята, че предложеният

...
Следвайте Гласове в Руският президент Владимир Путин смята, че предложеният
Коментари Харесай

Путин разказа на Ердоган за идеята си за газов хъб в Турция

Следвайте " Гласове " в
Руският президент Владимир Путин счита, че препоръчаният за основаване газов хъб в Турция може да се трансформира в платформа за установяване на цената на газа, което ще изключи политизирането на този въпрос.

„ По време на работата на този хъб, който можем да създадем дружно, несъмнено, той ще бъде платформа освен за доставки, само че и за установяване на цената, тъй като това е доста значим въпрос – въпросът за ценообразуването “, сподели  руският държавен глава по време на диалозите си с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, оповестява ТАСС.
„ Днес тези цени са несъразмерни, елементарно бихме могли да ги контролираме на обикновено пазарно равнище, без никакви политически нюанси “, сподели Путин.
Руския президент добави, че през вчерашния ден на форума на Руската енергийна седмица (РЕС) в Москва са извършени съвещания с министъра на енергетиката на Турция, ръководствата на " Botas " и " Газпром ". 

„ Казах това обществено: в случай че има интерес на Турция и нашите евентуални купувачи в други страни, можем да обмислим построяването на друга газопроводна система и основаването на газов хъб в Турция за продажби на други страни, на трети страни, на първо място, несъмнено, на европейските, в случай че те, несъмнено, се интересуват от това “, напомни съветският водач.
Вчера Путин показа на форума на РЕС концепцията за основаване на газов хъб. Той съобщи, че изгубеният размер на преноса на газ през " Северен поток " по дъното на Балтийско море може да бъде трансфериран в района на Черно море, като по този метод се сътвори най-големият газов хъб в Европа в Турция, напомня ТАСС.
По време на срещата с турския си колега Владимир Путин обърна внимание и на опита за бойкот на газопровода " Турски поток ". Путин отбеляза, че с помощта на твърдата позиция на Ердоган е станало допустимо реализирането на плана " Турски поток ", вследствие на което маршрутът за доставки на съветски газ за Европа през Турция към този момент е най-надежден. „ Въпреки че, както чухте, те се пробваха да го взривят и на територията на Руската федерация “, обърна се Путин към турския президент.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР