Следвайте Гласове в .Полското министерство на външните работи изготви наръчник

...
Следвайте Гласове в .Полското министерство на външните работи изготви наръчник
Коментари Харесай

Наръчник за футболните фенове в Катар: Забранени са алкохолът, оскъдно или разголващо облекло

Следвайте " Гласове " в.
Полското министерство на външните работи изготви справочник за футболните почитатели, които отиват на Световното състезание по футбол в Катар. В него е посочено какво могат и какво не могат да вършат в мюсюлманската страна, заяви за Българска телеграфна агенция полската организация ПАП.

Съществуват опасения, че футболните ентусиасти, които отиват на шампионата, може да не съумеят да адаптират държанието си към законите и обичаите на консервативната страна от Персийския залив. Турнирът ще стартира по-късно този месец.
" Призоваваме нашите жители да се срещнат с всички ограничавания, които могат да им бъдат наложени ", съобщи на брифинг представителят на министерството на външните работи Лукаш Яшина.
" Става въпрос за страна, в която да вземем за пример е неразрешен алкохолът и в която, за жалост, е неразрешено да се показва несъмнено държание на публични места заради настоящото ислямско право, без значение дали става въпрос за държание на еднополови или хетеросексуални двойки ", сподели Яшина.

Министерството реши да изготви наръчника си, отчитайки обстоятелството, че почитателите може да нямат опцията да вземем за пример да отпразнуват успехите на обичания си тим по този начин, както са привикнали да го вършат в европейските и американските градове. 
" Подготвихме набор от потребна информация за нашите футболни почитатели, в която е обяснено какво не може да се прави по никакъв метод в Катар и какво, несъмнено, теоретично би могло да се прави, само че също предлагаме да не се прави ", сподели Яшина.
Наръчникът да вземем за пример поучава почитателите да не носят " нищожно или разголващо облекло " на публични места и да се въздържат от пиянство на алкохол на публични места.
Яшина добави, че климатът в Катар също съставлява предизвикателство.  " Въпреки че шампионата се организира в месеците ноември и декември, горещините там към момента ще са по-големи от всичко, което имахме опция да изпитаме в Полша тази година ", сподели той.
Турнирът ще се състои от 20 ноември до 18 декември и ще бъде първото Световно състезание по футбол, което ще се организира в Близкия изток, и първото в ислямска страна.
Отборът на Полша ще започва на 22 ноември като част от група C, в която ще се изправи против Мексико, Саудитска Арабия и Аржентина.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
10 Ное 2022010 Ное 20221710 Ное 20229410 Ное 202213709 Ное 202259209 Ное 20221186КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022138219 Окт 202273709 Ное 202234424 Sep 20222573
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР