Следвайте Гласове в .Най-високопоставеният китайски дипломат Ван И заяви на

...
Следвайте Гласове в .Най-високопоставеният китайски дипломат Ван И заяви на
Коментари Харесай

Най-висшият китайски дипломат в Москва: Ще укрепим и задълбочим отношенията си

Следвайте " Гласове " в.
Най-високопоставеният китайски посланик Ван И съобщи на съветския външен министър Сергей Лавров, че се надява по време на визитата му в Москва да бъдат реализирани нови съглашения, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

" Готов съм да обменя отзиви с вас, скъпи мой приятелю, по въпроси от взаимно-национален интерес и с неспокойствие чакам реализиране на нови съглашения ", съобщи Ван на Лавров. 

" Няма значение по какъв начин се трансформира интернационалната обстановка, Китай постоянно е бил и си остава зает, дружно с Русия, да постави старания за запазване на позитивната наклонност в развиването на връзките сред огромните сили ", сподели още Ван И. 

Най-висшият китайски посланик съобщи още, че ще работи за подсилване и задълбочаване на връзките сред Москва и Пекин. Той не навлезе в детайлности по отношение на това какви съглашения могат да бъдат реализирани по време на визитата му в Москва. 

" Нашите връзки се развиват по едни сигурен и динамичен метод. И макар мощни турбуленции на интернационалната сцена, ние демонстрираме нашето единение, демонстрираме воля за отбраняване на взаимните ползи при съблюдаване на интернационалното право и на централната роля на Организация на обединените нации ", сподели Лавров по време на срещата си с Ван, съобщи Франс прес. 

Ван И дойде през вчерашния ден в Москва, откакто предходната седмица беседва с украинския посланик номер едно Дмитро Кулеба по време на Мюнхенската конференция за сигурността. Според Киев там той е показал на Кулеба основните детайли от китайски проект за мир за Украйна. 

Срещата на Ван И с Лавров се организира ден, откакто Китай огласи самодейност за тактика за световна сигурност, съдържаща шест правилото. По-късно през днешния ден Ван ще бъде признат и от съветския президент Владимир Путин, добавя ТАСС. 

От началото на актуалната година Ван И бе нараснал от министър на външните работи в началник на Канцеларията на комисията по външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (КПП), като преди този момент стана и член на Политбюро. Това е най-висшата дипломатическа служба в Китай и Ван И е на директно послушание на генералния секретар на ККП, президента Си Дзинпин. 

За външен министър на Китай пък бе назначен Цин Ган.

 
 
22 Фев 20235122 Фев 202349222 Фев 2023120722 Фев 2023177922 Фев 2023107222 Фев 202352КоментариВъншни министри на две пропаднали сатрапии.22 Фев 2023 13:56ч.
Народите им гладуват и няма кво да ядът, а тия дрънкат оръжие и се дървят да завземат света.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231133207 Фев 2023153120 Фев 2023303918 Фев 2023994
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР