Следвайте Гласове в Класифицирани документи от времето на вицепрезидентския мандат

...
Следвайте Гласове в Класифицирани документи от времето на вицепрезидентския мандат
Коментари Харесай

Секретни документи от вицепрезидентството на Байдън са открити в мозъчен тръст, свързан с него

Следвайте " Гласове " в
Класифицирани документи от времето на вицепрезидентския мандат на Джо Байдън са били открити през ноември от персоналните юристи на президента на Съединени американски щати във вашингтонски мозъчен концерн, заяви юрист на Белия дом, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Близо 10 документа са били открити в офиса на Байдън в Центъра за дипломация и световна ангажираност " Пен Байдън ", заяви телевизия Си Би Ес, като добави, че основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд е изискал от прокурора на Северен окръг Илинойс да прегледа класифицираните документи, които са били предадени на Националния списък. 

Класифицираните материали са били разпознати от персоналните юристи на Байдън на 2 ноември, дни преди междинните избори, съобщи през вчерашния ден Ричард Саубър, специфичен консултант на президента. 

Центърът " Пен Байдън " е кръстен на Байдън, който от време на време използваше офис пространството от средата на 2017 година до началото на президентската си акция през 2020 година Службата на юридическия консултант на Белия дом е уведомила Националния списък в деня на откриването на тези документи, сподели Саубър, като добави, че Националният списък е влезнал във притежание на материалите на идната заран. 

Саубър също по този начин съобщи, че документите не са били обект на предходно искане или питане от страна на Националния списък. Те били открити, когато персонални юристи на Байдън " опаковали папки, намиращи се в заключен долап, с цел да да се приготвят да освободят офис пространствата в Центъра на Пен Байдън в Вашингтон, окръг Колумбия ", съобщи Саубър. Той добави, че Белият дом сътрудничи на Министерството на правораздаването и Националния и Националния списък. 

Министерството на правораздаването, Националният списък и мозъчният концерн не дадоха отговор на молбата за коментар, отбелязва Ройтерс. 

Байдън беше вицепрезидент при някогашния президент Барак Обама от 2009 до 2017 година В изказването на Саубър не се загатва броят на класифицираните документи, какво съдържат те или равнището им на подредба. Според Си Би Ес обаче те не съдържат нуклеарни секрети. Конгресменът Джейми Раскин, водещият демократ в Комисията по контрол в Камарата на представителите, съобщи в изказване, че юристите на Байдън " наподобява са подхванали незабавни и подобаващи дейности " след намирането на документите. 

Раскин добави, че е убеден, че Гарланд " ще вземе независимо решение за всевъзможни по-нататъшни дейности, които може да са нужни. "  

Министерството на правораздаването настрана ревизира работата на някогашния президент Доналд Тръмп със мощно засекретени класифицирани документи, които той е запазил в курорта си във Флорида, откакто е напуснал Белия дом през януари 2021 година На 8 август сътрудници на ФБР направиха с позволение на съда обиск в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго. Около 100 документа, обозначени като класифицирани, бяха измежду хилядите конфискувани записи. 

" Кога ФБР ще извърши обиск в многочислените домове на Джо Байдън, може би даже в Белия дом? Тези документи несъмнено не са били разкрити ", съобщи Тръмп в обява в обществената си мрежа късно нощес.

 
10 Яну 202314709 Яну 2023471209 Яну 20231289107 Яну 2023326006 Яну 20235144604 Яну 20238478КоментариСамо безумен концерн може да бъде обвързван с дремещия Джо:D10 Яну 2023 12:27ч.
Националния и Националния списък по-може:P
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ще вземе независимо решение за всевъзможни по-нататъшни дейности, които може да са нужни.10 Яну 2023 12:35ч.
Е, чака се рейд на ФБР, пък има и казус - нали търсеха секретни документи из дрешниците с гащите на Мелания в Мар а Лаго?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone10 Яну 2023 13:26ч.
Байдън и мозъчен концерн? Странно, оксиморон некъв.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати no namo10 Яну 2023 14:46ч.
Аутсорсинг му викат:) Но за жалост на моменти връзката с тръста пропада и се появява насичане в картината и говора. Губят се събеседници, или се появяват нови на непредвидени места.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk10 Яну 2023 14:20ч.
Да вземат всички тия висши американски дипломати да си изследват Днк-то, да не би да са с български корени, но от толкоз опрашване са станали и по-големи ганьовци от нас.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЗАПОЧВАТ ДА НИ ПОДГОТВЯТ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА БАЙДЪН?10 Яну 2023 14:53ч.
Интересно! Открити от ЛИЧНИТЕ юристи на Байдън!!!! Във всеки контракт с персонален юрист има уговорка за конфеденциалност. Тези " персонални " юристи се оказват прекомерно приказливи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231311024 Дек 2022368610 Яну 20239728 Дек 2022797
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР