Следвайте Гласове в Германският регион Хановер издаде официално разрешение за

...
Следвайте Гласове в Германският регион Хановер издаде официално разрешение за
Коментари Харесай

Вълк, убил понито на Фон дер Лайен, ще бъде застрелян след специално разрешение

Следвайте " Гласове " в
Германският район Хановер издаде публично позволение за отстрел на вълк, който умъртви едно от понитата на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която сподели по-рано, че изпълнителната власт на Европейски Съюз ще преоцени статута на предпазените вълци, оповестяват " Билд " и " Еурактив ".

Понито, наречено " Доли ", е убито от нахлуване на вълк при започване на септември, когато пасе дружно с друго пони, благосъстоятелност на семейство фон дер Лайен покрай Хановер, Северна Германия. " Цялото семейство е извънредно разтревожено от новината ", сподели тогава представителят на президента на Комисията.
Сега способените органи са разрешили въпросният вълк да бъде премахнат.
" Беше поискано изключение от законодателството за запазване и е прегледано в сходство със законовите условия. Те са изпълнени ", сподели представител на съответната общинска администрация пред немския ежедневник TAZ.

Вълкът е по този начин наименуван " проблематичен вълк " - разбиране в немското природозащитно законодателство, което се ползва, когато вълк неведнъж атакува добитък или по различен метод показва, че не е кадърен за общуване с човешкия живот и което улеснява приемането на изключително позволение за отстрел.
Според представител, животното е умъртвило общо 12 овце и крави, с изключение на понито. Тя обаче не пожела да разяснява дали съответно гибелта на " Доли " е повода за решението за издаване на позволение за очистване.
Фон дер Лайен желае да " преоцени " защитния статус на вълците
След като специалистите на място към този момент бяха заключили, че понито евентуално е било убито от вълк малко след случая, резултатите от ДНК разбор, оповестени в сряда (7 декември), удостоверяват това и помагат за идентифицирането на съответния вълк.
Междувременно фон дер Лайен сподели в писмо до немските консервативни (ЕНП) законодатели предходната седмица, че ЕК ще преразгледа предпазения статут на вълците.
Въпреки че не загатна категорично понито си в писмото, което беше представено от немската осведомителна организация dpa, тя сподели, че ЕК " признава, че завръщането на вълците и техния възходящ брой водят до спор ".
" Има от ден на ден известия за набези на вълци върху добитък и нараснали опасности за хората в засегнатите райони ", добави тя.
Спорен въпрос
Вълците и другите огромни хищници понастоящем са под строга отбрана според Директивата за местообитанията на Европейски Съюз, което значи, че всички форми на съзнателно хващане или ликвидиране на вълци в природата са неразрешени.
Въпреки това фермери и представители на страни и райони с огромни популации на хищници предизвестиха, че възходящите популации съставляват опасност за земеделието и локалните общности.
Законодателите от ЕНП, част от която е самата фон дер Лайен, гласно приканват за преразглеждане на предпазения статут на вълци и други огромни хищници като мечки или рисове, последно посредством спорна акция в Туитър на тематика Червената шапчица.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР