Следвайте Гласове в Германският канцлер Олаф Шолц откри в северния

...
Следвайте Гласове в Германският канцлер Олаф Шолц откри в северния
Коментари Харесай

Шолц откри първия германски плаващ терминал за втечнен газ

Следвайте " Гласове " в
Германският канцлер Олаф Шолц откри в северния град Вилхелмсхафен първия в Германия плаващ терминал за полутечен газ, съобщи ДПА. Построяването на оборудването за рекордно късия период от единствено 10 месеца демонстрира, че Германия е в положение да построява нова инфраструктура с бързи темпове, сподели социалдемократът на церемонията по формалното разкриване.

На откриването участваха също министърът на стопанската система Роберт Хабек от Зелените и финансовият министър Кристиан Линднер от Свободната демократическа партия, както и министър председателят на провинция Долна Саксония Щефан Вайл, който също като канцлерът е представител на Германската социалдемократическа партия. 
Плаващият терминал, който се намира в Северно море край крайбрежията на Долна Саксония, има за цел да помогне на Германия да запълни неналичията от газ при отсъствието на доставки от Русия. 
Основният детайл от терминала е съвсем 300-метровият специфичен транспортен съд " Хьог Есперанца ", на който ще се прави процесът по преобразяване в газообразно положение карания с танкери полутечен природен газ, с цел да може по-късно да зареди газопреносната мрежа на Германия.

Шолц откри терминала от борда на туристическия транспортен съд " Хелголанд ". За церемонията на плавателния съд се бяха събрали към 400 посетители.
До края на годината се чака да бъдат издигнати още няколко сходни терминала: в Брунсбютел (провинция Шлезвиг-Холщайн), Щаде (Долна Саксония) и Лубмин (провинция Мекленбург-Предна Померания), плюс още един във Вилхелмсхафен.  Според министерството на стопанската система те могат да обезпечават една трета от природния газ, нужен на Германия. 
Шолц даде началото на градежа на терминалите във Вилхелмсхафен и Брунсбютел на 27 февруари, три дни след началото на съветската инвазия в Украйна.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
17 Дек 20222216 Дек 202259515 Дек 202239213 Дек 202211013 Дек 202293112 Дек 2022290КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202246216 Дек 202244817 Дек 202212124 Sep 20223458
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР