Следващото правителство на Германия може да изгради бъдещите си политики

...
Следващото правителство на Германия може да изгради бъдещите си политики
Коментари Харесай

Германия планира рекордни инвестиции в опазване на климата и цифровизация

Следващото държавно управление на Германия може да построи бъдещите си политики върху солидни държавни финанси с помощта на по-добри от предстоящите данъчни доходи и икономическо възобновяване след пандемията. Това съобщи през днешния ден изпълняващият длъжността министър на финансите и евентуален предстоящ канцлер Олаф Шолц, представен от Ройтерс.

„ Искаме да продължим да поддържаме тази наклонност с рекордни вложения в цифровизация, научни проучвания и запазване на климата “, сподели Шолц пред публицисти при представянето на обновените прогнози за данъчните доходи на държавното управление.

Данъчните доходи ще бъдат с към 35 милиарда евро по-високи приблизително до 2025 година по отношение на прогнозите от май, съгласно най-новите оценки на държавното управление, оповестени през днешния ден в Берлин и представени от Блумбърг.

Това възлиза на общо спомагателни доходи за федералните, районните и локалните управляващи от към 180 милиарда евро, сочат изчисленията на финансовото министерство. Годишните доходи на федералното държавно управление ще бъдат с към 13 милиарда евро повече от предстоящото.

„ Германия е в доста положително финансово положение макар рецесията с ковид “, увери на конференция Шолц.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР