Следващо действие на атаката на вицепремиера Валери Симеонов срещу собствениците

...
Следващо действие на атаката на вицепремиера Валери Симеонов срещу собствениците
Коментари Харесай

Валери Симеонов дава приватизационния договор за БМФ на прокуратурата

Следващо деяние на офанзивата на вицепремиера Валери Симеонов против притежателите на БМФ.

" До дни в прокуратурата ще бъдат импортирани документи, оспорващи приватизационния контракт за продажбата на Параходство " Български морски флот " (БМФ) на компания на братята предприемачи Кирил и Георги Домусчиеви ", заяви Симеонов във Варна.

В началото на юли пред Върховния касационен съд бе предприето обжалване на решението на Арбитражния съд на БТПП от пролетта, което позволява смяна на приватизационния контракт в интерес на Домусчиеви. Основният аргументът за това бе, че след продажбата на предприятието секторът на корабоплаването е изпаднал в тежка рецесия, което оказвало влиятие върху бизнеса на компанията.

Решението на арбитража на процедура споделя, че Домусчиеви не дължат 55 млн. лева неустойки по неизпълнени задължения по приватизационния контракт. 

" Искрено ми се ще да имам вяра, че Върховен касационен съд ще защити интересите на страната и ще отхвърли желае на БМФ ", сподели още вицепремиерът.

През 2008 година 70% от БМФ бяха продадени на германско-българския консорциум " Кей Джи маритайм шипинг " за 440.1 млн. лева Пет години по-късно целият приватизиран дял стана благосъстоятелност на холдинга на братя Домусчиеви " Адванс пропъртис ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР