Следващият мандат на ЕП е особено важен. За мен най-силният

...
Следващият мандат на ЕП е особено важен. За мен най-силният
Коментари Харесай

Ваня Григорова:ЕС може да накара мултинац. компании да дават равни заплати ВИДЕО

Следващият мандат на Екологичен потенциал е изключително значим. За мен най-силният инструмент, който може и би трябвало да се употребява, е Европейският дирек за обществените права. За ръководещите не е забавно да приказват за него. Той бе показан преди към година и половина от ръководителя на Европейска комисия. В него са заложени 20 правилото, които засягат всички области на публичния живот: заплащането, изискванията на труд, работно време, опазване на здравето, обучение, отбраната на хората с увреждания, обезпечаване на заслужен живот на възрастните европейски жители. Това съобщи в студиото на ФАКТИ самостоятелният претендент за евродепутат Ваня Григорова.

"Тези правила са чисто декларативни, те единствено демонстрират посоката, в която би трябвало да се движи Европейски Съюз в идващите години. Защо? - при Световната икономическа рецесия европейските елити и страните избавиха банките за сметка на хората. Това се отрази доста тежко на доверието на европейските жители към ръководещите. Европейският дирек за обществените права би трябвало да покаже, че има воля за смяна на политиката. Само, че, в случай че в построяването на този дирек, а то ще стане посредством разписване на регламенти, наставления и така нататък, в Екологичен потенциал и Европейска комисия няма хора, които в действителност познават проблемите на служащите, имат волята да работят те да се усещат по-добре, то тогава този дирек може да стане следващ акт на европейско двуличие ", сподели Григорова.

"Трябва да се знае, че от години европейските синдикати водят акция за възстановяване изискванията на труд и възнаграждение на интернационалните водачи изобщо и в частност тези от Югоизточна Европа. Пакетът "Мобилност " беше израз на това, че европейските елити по някакъв метод са чули синдикатите. Какво се случи обаче след това? - в тези ограничения е планувано на водача да му бъде обезпечена опция да спи отвън кабината, да има несъмнено време за отмора, обезпечаване и така нататък Но дружно с това бяха промъкнати и няколко протекционистични ограничения. В началото трябваше единствено водачът да се връща в страната през 4 седмици. Тогава българските евродепутати и страната застанаха компактно зад превозвачите, а точно зад бизнеса в този бранш, и споделиха "не, водачът не би трябвало да се връща ". Той обаче би трябвало да се връща и това е в негов интерес, с цел да може да поддържа връзка със фамилията си. След като страната застана зад превозвачите, тогава се прояви и европейското двуличие и се направиха промени, споделиха "вие не желаете да се връща водача, тогава ще се връща камиона ". Ето в това няма никаква логичност, тежък протекционизъм, мярка, която е ориентирана против България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР