Следващите седем години в България ще бъдат инвестирани над 1,5

...
Следващите седем години в България ще бъдат инвестирани над 1,5
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Ще инвестираме 1,5 млрд. лева в политики за транспортната свързаност

„ Следващите седем години в България ще бъдат вложени над 1,5 милиарда лв. в политики, свързани с транспортната съгласуваност, които са значими за възстановяване на климата и внедряване на така наречен зелени политики. “ Товa сподели министърът на превоза по време на третия ден от форума " Зеленият преход и страните от ЦИЕ 2023 ", който се организира в София.

Министърът взе присъединяване в панела „ Бъдеще на превоза, цифровизация, зелени градове и продоволствена сигурност “, предава Българска телеграфна агенция. 

Той уточни, че над 600 млн. лв. ще бъдат вложени по възстановяване на железопътната инфраструктурата, а един милиарда лв. са напълно средствата от Националния проект за възобновяване и резистентност.

„ Целта е да бъде усъвършенствана инфраструктурата и да бъде осъвременена цялата железопътна инфраструктура, с цел да можем да реализираме мечтаните бързи скорости и дестинации “, добави министър Гвоздейков.

По думите му към 2026 година България би трябвало да приключи модернизацията в железопътния превоз, като бъде възобновен преносимия състав, което „ ще направи екологичния превоз доста по-модерен, наличен, ефикасен и удобен за нас като общество “.

Според министъра би трябвало да се мисли за съществени вложения в основаването на опция за потребление на зарядни станции от електрически автомобили.

„ Зелена България - една цел, която би трябвало да реализираме всички ние. Това е задачата на нашето държавно управление, визията на Министерството на превоза “, сподели министър. Той уточни, че визията и политиките на министерството и държавното управление е да се усъвършенства екологичното равновесие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР