Следващите няколко месеца може да станем свидетели на срив в

...
Следващите няколко месеца може да станем свидетели на срив в
Коментари Харесай

В САЩ допуснаха колапс на украинската армия през следващите месеци

Следващите няколко месеца може да станем очевидци на срив в защитата на Украйна и колапс на украинската войска, написа, базирайки се на няколко осведомени западни източници.

Според тях, Украйна е в „ най-уязвимия си миг “ от февруари 2022 година заради сериозния дефицит на муниции и личен състав, пропуските в противовъздушната защита и умората от войната.

Един от източниците на организацията също отбелязва падащият военен дух на украинските въоръжени сили. В същото време той прецизира, че във Вашингтон не виждат признаци за неотдавнашен пробив на съветските войски.

Ден преди този момент началникът на Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, командващият съюзническите въоръжени сили на НАТО в Европа военачалник Кристофър Каволи, съобщи, че съветските войски превъзхождат украинските сили по брой изстреляни артилерийски снаряди в съответствие 5 към 1, а без американска помощ това съответствие може да се усили до 10 към 1.

Според Каволи има действителна опасност от проваляне за Украйна. Той добави, че без нови доставки на артилерийски снаряди и системи за противовъздушна защита, запасите на украинската войска ще се изчерпят „ за много малко време “. „ Ако едната страна може да стреля, а другата не може да отвърне, тогава страната, която не може да стреля, губи “, сподели Каволи.

По-рано източници на The New York Times означиха, че заради проблеми благодарение на Съединени американски щати и дефицит на муниции Украйна може да се наложи да замрази спора. Според събеседниците на изданието в най-хубавия случай „ украинците ще употребяват 2024 година за защита, реорганизация и опити за осъществяване на ново контранастъпление през идната година “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР