Следващите 48 часа ще бъдат решаващи за съдбата на Авдеевка.

...
Следващите 48 часа ще бъдат решаващи за съдбата на Авдеевка.
Коментари Харесай

Битката за Авдеевка: Има риск градът да падне под руски контрол, твърди Вашингтон

Следващите 48 часа ще бъдат решаващи за ориста на Авдеевка. Градът може да бъде високомерен от руснаците скоро, твърди Вашингтон. Според военни анализатори се прави опит за тактическо обграждане на Авдеевка. Ситуацията е извънредно сложна, вършим всичко допустимо, с цел да спасим колкото се може повече украински военни, сподели президентът Володимир Зеленски.

Юрий Бутусов: " Така наподобява жилищен квартал в Авдеевка, който е изцяло опустошен от съветските бомби. Всичко това се случи през последните две седмици. Авдеевка е неузнаваема... Всичко е изравнено със земята. Местните поданици са по бомбоубежищата. Руската войска не щади никого. "

Кадрите са на украинския публицист Юрий Бутусов. Твърди се, че са снимани на 5 февруари - малко преди Украйна да разгласи отчасти евакуиране от Авдеевка. Битката за града се води към този момент пет месеца. Преди дни в региона бяха трансферирани съветски щурмови бригади. Върви и планово укрепване на украинските елементи съгласно Киев.

Разрушеният коксохимически цех е последната цитадела на украинските сили, се споделя в обява на " Вашингтон пост ", съгласно която е въпрос на време Авдеевка да бъде завладяна от руснаците. Загубите на руснаците в тази борба са над 15 000, само че натискът не отслабва. Авдеевка ще се трансформира в първото огромно тестване за новия главнокомандващ на армията - военачалник Сирски, написа още изданието. За рухване на Авдеевка се заприказва и във Вашингтон.

" Има риск Авдеевка да попадне под съветски надзор. До огромна степен това се случва, тъй като боеприпасите на украинските сили са на привършване. Русия изпраща вълна след вълна от наборници против украинските позиции. И тъй като Конгресът към момента не е дал своя вот закона за предоставена на помощ, ние не можем да осигурим на Украйна снарядите, от които тя обезверено се нуждае, с цел да прекъсне тези съветски офанзиви. Цената на бездействието на Конгреса е стряскаща. Тя се заплаща от украинските бойци ", сподели Джон Кърби, представител на Белия дом по националната сигурност.

Предполага се, че в Авдеевка са останали към 900 цивилни. Градът има стратегическо значение, тъй като е единствено на 25 км от Донецк - столицата на непризнатата Донецка Народна република, която през 2022 година беше нелегално анексирана от Руската федерация. Освен Донецка, част от територията на Русия станаха още Луганска, Херсонска и Запорожка области, в които бяха извършени референдуми, непризнати от Запада. На фона на обезверената борба за Авдеевка, президентът Володимир Зеленски се пробва да обезпечи по този начин нужната помощ от Запада - с диалози с водачите на Германия и Франция - Олаф Шолц и Еманюел Макрон, в Мюнхен и Париж.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР