Следващите 12 месеца ще са ключови в битката за климата,

...
Следващите 12 месеца ще са ключови в битката за климата,
Коментари Харесай

ООН: Следващите 12 месеца ще са ключови в битката за климата

Следващите 12 месеца ще са основни в борбата за климата, съобщи през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от ДПА.

Гутериш акцентира от трибуната на интернационалната климатична конференция в Мадрид, че светът става все по-горещ и това се случва доста по-бързо, в сравнение с хората са допускали. Необратимите повратни точки са напълно забележими и се доближават с мълниеносна скорост, предизвести той.

Гутериш означи, че ограничаването на световното стопляне в границите на 1,5 градуса по Целзий - една от набелязаните цели в Парижкото климатично съглашение - към момента е постижимо, само че добави, че човечеството доста изостава.

За да спрем световното стопляне над тази стойност, ще би трябвало да предприемем ограничения, включително да не строим нови електроцентрали на въглища след 2020 г. и да накараме страните и цели промишлени браншове като корабоплаването да се ангажират да бъдат въглеродно неутрални през идващите десетилетия, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации.

Гутериш прикани за " повече упоритост, повече взаимност и по-спешни дейности ".

В оповестено през вчерашния ден проучване Световният стопански конгрес (СИФ) се причисли към апелите към държавните управления и фирмите да понижат нездравословните си излъчвания.

Проучването демонстрира, че досега едвам 67 от общо 193-те страни членки на Организация на обединените нации, виновни за по-малко от 15% от световните излъчвания, са се заели да сведат своите въглеродни излъчвания до нула.

Правителствата и фирмите би трябвало да покачат упоритостите си и да стартират да набелязват съответни цели и да ги извършват, съобщи ръководещият шеф на СИФ Доминик Уогрей. Той добави, че това, от което се нуждае светът, с цел да реализира прелом, е комбиниране от социална упоритост, политическа убеденост и водачество на бизнеса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР