Следващата среща на бизнес лидери и политици на Световния икономически

...
Следващата среща на бизнес лидери и политици на Световния икономически
Коментари Харесай

Световният икономически форум в Давос се отлага за лятото на 2021 г. заради Covid-19

Следващата среща на бизнес водачи и политици на Световния стопански конгрес в Давос, която трябваше да се организира през януари следващата година, беше анулирана заради пандемията от ковид, като уредниците възнамеряват да пренасрочат годишното събитие за началото на идващото лято.

"Съветът на специалистите е, че не можем да бъдем хазаин на събитието през януари ", се споделя в изказване на Световния стопански конгрес, съобщи БНР.

Срещата в швейцарските Алпи, която е хазаин на съперничещи си държавни глави, в това число на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и на китайския президент Си Цзинпин през последните години, се организира в швейцарския ски курорт Давос от 1971 година насам. Това събитие се трансформира през годините в топ място за света на бизнес и на международния политически хайлайф, на което се разискват световните провокации.

От групата обявиха, че решението за закъснение на събитието "не е взето елементарно, защото нуждата световните водачи да се съберат, с цел да основат общ път за възобновяване и да оформят "Голямото рестартиране " в ерата след Covid-19, е толкоз незабавна ".

Вместо нормалната януарска среща, Световният стопански конгрес в Давос ще бъде хазаин на виртуални полемики на високо равнище през седмицата от 25 януари 2021г., показаха от организацията, като прибавиха, че ще показват съответната дата и местоположението на пренасрочената среща, откакто се уверят в изискванията на здравна сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР