Следващата седмица ще стане ясно дали Турция ще отмени извънредното

...
Следващата седмица ще стане ясно дали Турция ще отмени извънредното
Коментари Харесай

До дни става ясно отпада ли извънредното положение в Турция

Следващата седмица ще стане ясно дали Турция ще анулира изключителното състояние, въведено в страната след опита за прелом преди две години. На конференция турският дипломат у нас Хасан Улусой сподели, че се чака изключителното състояние, което изтича на 19 юли, да не бъде удължавано още веднъж . Според посланика анулацията ще значи, че опасността е намаляла, само че не и че е отминала.
 
Турция обменя информация с българските управляващи за секване активността на организацията ФЕТО , уточни още дипломат Улусой, само че не отговори съответно д али в България има представители на мрежата, считана от управляващите в Анкара за терористична.
 

Извънредното състояние в Турция беше въведено на 20 юли 2016 година Рестриктивната мярка влезе в действие на петия ден след несполучливия опит за прелом в страната. Досега изключителното състояние бе удължавано седем пъти, като идната седмица, на 19 юли изтича последното удължение с три месеца.
 
В предизборната си акция президентът Реджеп Таийп Ердоган даде обещание, в случай че завоюва, да анулира изключителното състояние . Според дипломат Хасан Улусой упованията са тъкмо такива. " Ако не се пристъпи към удължение на изключителното състояние, това може да се интерпретира по следния метод: че към този момент измерението на опасността от ФЕТО не е чак толкоз огромно, само че това не значи, че тази опасност е завършила ", сподели той.

-->
 Турският дипломат у нас Хасан Улусой darikradio.bg, Маргарита Колева
Турция обменя информация с българските управляващи за секване активността на организацията ФЕТО , считана от управляващите в Анкара за терористична. Организацията има структури в съвсем всички страни по света, уточни турският дипломат. Без да влиза в конкретика, той сподели, че имат информации за представители на ръководената от живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен и в България.  " Имаме известна информация, която споделяме с формалните български управляващи посредством нашите канали за връзка и разговор. Смятам, че няма да бъде правилно да се загатват имена, защото това влиза към този момент в измерението на обвиняване ", разяснява той.
 

Според  турския дипломат структурите на организацията ФЕТО са опасност освен за южната ни съседка, само че и за страните, където организацията развива активността си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР