Следващата седмица няма да има общ протест на двата най-големия

...
Следващата седмица няма да има общ протест на двата най-големия
Коментари Харесай

Пропадна съвместния протестен митинг на синдикатите заради болничните

Следващата седмица няма да има общ митинг на двата най-големия синдиката в България във връзка желанията да се промени методът за заплащане на болничните, който ръководещите лансираха. КТ " Подкрепа " ще организира протест - шествие на 27 ноември под наслов " Болните служащи не са нарушители ", само че от КНСБ няма да стачкуват на тази дата. От Конфедерацията остава в протестна подготвеност, съобщи БНР.

Решението на КТ " Подкрепа " е оповестено във фейсбук страницата на синдиката. От КНСБ показаха, че чакат да се срещнат предложенията на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие по тематиката за изплащането на болничните и битката със злоупотребите. Ако с тях бъде даден мотив за митинг, КНСБ също ще направи народен протестен протест.

Заседание на НСТС желаят както синдикатите, по този начин и работодателите. От изказвания на премиера Бойко Борисов и на обществения министър Бисер Петков стана известно, че такова съвещание ще има. На този стадий обаче още не се знае датата.

Повод за митинга стана предложение на ръководещата коалиция първият ден от болничните да е за сметка на служащите и да не се заплаща. След остро неодобрение от страна на жители, синдикалисти и партии, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че предлагането няма да бъде импортирано.

През седмицата се състоя общо съвещание на националните протестни комитети на двата синдиката. След съвещанието ръководителят на Националния протестен комитет на КТ " Подкрепа " Любка Георгиева съобщи, че е извънредно време ръководещите да схванат, че не могат да си играят с нервите на българските жители, да ги назовават измамници, да " подмятат идейки ", с които да си вършат опити, до каква степен са известни или не.

Председателят на Националния протестен комитет на КНСБ Тодор Капитанов разгласи, че след резултатите от предстоящата среща на водачите на синдикатите с премиера и от упования незабавен Национален съвет за тристранно съдействие, ще бъдат набелязани съответни дейности, само че структурите са в подготвеност за митинг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР