Следващата седмица, и по-точно на 8-ми декември частната космическа компания

...
Следващата седмица, и по-точно на 8-ми декември частната космическа компания
Коментари Харесай

На 8-ми декември SpaceX за първи път ще използва за доставка на товар до МКС вече летяла Falcon 9

Следващата седмица, и по-точно на 8-ми декември частната галактическа компания SpaceX ще извърши следващото изстрелване в границите на контракта с НАСА и ще изпрати на МКС товарния галактически транспортен съд с снабдяване и научно съоръжение. Това е задачата SpaceX CRS-13, в която ще се употребява към този момент летяла ракета Falcon 9.
Това изстрелване е от голямо значение за компанията на Илън Мъск – това ще бъде първото изстрелване за НАСА с потреблението на към този момент летяла първа степен на Falcon 9 . Решението бе взето по време на вчерашното заседание на Комитета по проучване и интервенции на НАСА в галактическия център Кенеди във Флорида. НАСА заяви, че в идната задача ще се употребява Falcon 9, която бе употребена при предходната задача за доставка на товар до МКС през месец юни. При тази задача бе наново употребен кораба Dragon, който бе сполучливо върнат на Земята.



Решението на НАСА е още едно безапелационно доказателство за триумфа на SpaceX в повторното употребява не бустерите. Очаква се след НАСА и другите държавни организации, в това число и въоръжените сили на Съединени американски щати, да стартират да употребяват към този момент летели първи степени на Falcon 9.

Към сегашен ден SpaceX към този момент три пъти сполучливо изстрелва и приземява към този момент летели бустери на SpaceX. Плановете на Мъск плануват през 2018 година към този момент летелите Falcon 9 да бъдат употребявани за трети, четвърти и повече пъти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР