Следващата година световният автомобилен пейзаж ще бъде още по-цветен със

...
Следващата година световният автомобилен пейзаж ще бъде още по-цветен със
Коментари Харесай

VinFast се готви да навлезе на световния пазар

Следващата година международният авто пейзаж ще бъде още по-цветен със старта в него на единственият виетнамски производител на коли VinFast. Не различен, а Михаел Льошелер, някогашният началник на Opel, получи задачата да наложи марката в международен мащаб в ролята му на основен изпълнителен шеф на младата компания.

„ Винаги съм бил притеглен от новите провокации " - сподели Льошелер, деец от Mitsubishi, Volkswagen и Opel в известието с което беше оповестено назначението му - „ Когато се появи опцията да се причисля към VinFast, незабавно бях притеглен от опциите за напредък. "

Във видеоконференция на срещата с представители на организацията на немската промишленост IfA, Льошелер даде първа визия по какъв начин ще наподобява маркетинговата тактика на марката в Германия онлайн от Ханой. Собствени маркови магазини с по-малки от общоприетите изложбени зали ще са основани във значими градове. Производителят на коли също желае да ръководи сервизните точки за поддръжка независимо. Виетнам е прочут със своето качество на обслужване и те желаят да се върнат вкъщи при клиента за обслужване, изясни Льошелер.

„ Няма да сътворяваме дилърски системи, само че ще имаме изложбени зали и ще разгърнем независимо дейностите по дистрибуция и продажби, с цел да осигурим услуги с висок стандарт за клиентите ", сподели Лошелер. Това съставлява нашето главно позициониране в близко бъдеще. Въпреки това, по-нататък в бъдеще ще приветстваме опциите за съдействие с водещи дистрибуторски сътрудници на международните пазари. "

Льошелер, който публично е на поста от 1 септември, не пожела да разкрие по какъв начин тъкмо би трябвало да наподобява това. Превозните средства би трябвало да се доставят на клиентите с лизинг на батерия на " налична цена ". Като част от тактиката си той ще разчита на стратегия за наем на акумулатори и 10-годишна гаранция, която ще донесе „ сигурност и улеснение за клиентите ".

Новият основен изпълнителен шеф вижда построяването на осведоменост за марката като съществена задача за идващите 12 месеца. VinFast, част от виетнамската Vingroup, има две дами заместник-председателки, които следят автомобилния производител. Автомобилната дъщерна компания
е учредена през 2017 година като производител на електрически коли и електро скутери. През септември VinFast за първи път стана най-продаваната автомобилна марка във Виетнам.

Фабриката й е издигната единствено за 21 месеца и има потенциал за 950 000 транспортни средства и 300 000 скутери. Производството започва през 2018 година с помощта на софтуерното и техническо съдействие с BMW, Robert Bosch, Siemens, Pininfarina и Magna Steyr.

VINFAST GLOBAL
Основан: 2017 г
Седалище: Ханой, Виетнам
Завод за монтаж: Хай Фонг, Виетнам
Главен изпълнителен шеф: Михаелл Льошелер
Годишен потенциал: 250 000 автомобила
Продажби през 2020 година: 30 000
Прогноза за продажби за 2021 година: 45 000
Предстоящи модели: VF e35, VF e36 електрически кросовъри
Дата на пускане в Съединени американски щати: 2022 г
Международно наличие: Офиси в Съединени американски щати, Канада, Германия, Франция, Холандия

След като марката се наложи във Виетнам, идната година ще стартира третата фаза на развиване на марката под мотото „ Без граници " с стартирането й на международния пазар в Съединени американски щати, Канада и Европа. Изцяло електрическият премиум SUV VF e35 би трябвало да започва в Германия през идната година. „ Моментът е тъкмо подобаващ ", споделя Лошелер с увереност.

Тайното оръжие на VinFast е неговата невероятна скорост на развиване. Фабриката в Хай Фонг беше издигната единствено за 12 месеца, а и първите си три модела компанията пусна на пазара в границите на 18 месеца след завършването на завода.
Високо автоматизираната фабрика разполага с 1200 робота и потенциал за произвеждане на 250 000 транспортни средства годишно. Може да създава и 500 000 електрически мотоциклета също годишно.

Монтажният цех заема към половината от имот от 1700 акра, който VinFast се надява, че ще поеме още разширение с повишаването на продажбите. " Но в бъдеще, " сподели Льошелер, " VinFast може да обмисли образуване на произвеждане в приемащите страни според от действителните потребности. "

В пазарните сегменти, в които се конкурира във Виетнам, тя реализира пазарна позиция номер 1 единствено 18 месеца след стартирането на първия си бензинов модел с име Fadil през 2019 година

Сега VinFast се причислява към прекосяването на автоиндустрията от мотори с вътрешно горене към електрически, като ще пусне шест EV модела, като се стартира с компактния кросовър VF e34. Този артикул събра 25 000 предварителни поръчки през първите три месеца, когато беше препоръчан на локалния пазар. Първите му доставки там стартират през декември.

Следващата година VinFast стартира фаза на разширение Go Global с двата нови по-големи кросовъра, които ще бъдат показани на ревюто в Лос Анджелис - VF e35 и VF e36. Още три по-малки EV са планувани за произвеждане от 2023 година нататък.

VF e35 и VF e36 ще имат 300-кВт задвижващи системи, захранвани от 86 кВтч батерия в e35 и 96 кВтч в e36. Пробегът с едно зареждане е до 500 км за e35 и 550 км за e36. Тези цифрите се основават на международната хармонизирана процедура за тестване на леки транспортни средства, която се смята за по-оптимистична от стандарта на Съединени американски щати, избран от EPA.

VinFast има всички белези на съвременен високотехнологичен авто производител. Той дава обещание най-новите благоприятни условия за автоматизирано шофиране на моделите си и обащава изкуствен интелект, разширена действителност и твърдотелни акумулатори за тях. От VinFast споделят, че новите му транспортни средства ще дебютират с самостоятелни функционалности „ равнище 2.5 ", само че ще бъдат „ съвместими " с равнище 3. Ниво 3 значи, че транспортното средство е способно да взема решения за шофиране, което разрешава на водачите да смъкват ръцете си от кормилото и очите си от пътя.

Отвътре и двата електрически кросоувъра имат фино, минималистично табло, доминирано от солиден сензорен екран, имитирайки футуристичното оформление, въведено от Tesla. Няма приборно табло или екран на измервателния апарат зад кормилото. Известното италианско стайлинг студио Pininfarina даде своя принос при основаването на моделите на виетнамската компания в изискванията на контракт за съдействие.

След шоуто в Лос Анджелис, VinFast ще придвижи технологията си на CES в Лас Вегас, където възнамерява да показа своята електрическа гама на друго събитие с име VinFast Global EV Day.

Докосването до Америка не е единствената цел на VinFast. През юли тя отвори офиси в Канада, Франция, Германия и Холандия. Планира да започва продажби и на тези пазари през идната година. От VinFast споделят, че заводът му в Хай Фонг е подготвен да ги доставя в нужните количества.

Сред главните снабдители на компанията са LG Chem за акумулатори, ZF за окачване и скоростни кутии, Faurecia за вътрешно и външно сглобяване, Lear за седалки и Namyang Nexmo за кормилно ръководство.

VinFast през август се контракти с китайския производител на акумулатори Gotion High-Tech Co. да обсъдят закупуването на литиево-железно-фосфатни акумулатори и вероятно построяването на цех във Виетнам за производството им. Тези акумулатори имат химия, известна като LFP, която не употребява кобалт или магнезий и се преглежда като евтина опция за батериите на бъдещите електрически автомобили. Химията на стоманения фосфат е различен нов метод, преследван и от Tesla.

За да помогне за финансирането на разширението си, VinFast съобщи през април, че обмисля в началото обществено предложение на акции IPO. Това известие пристигна в отговор на пазарните клюки, че може да възнамерява листване в Съединени американски щати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР