Следващата година ще има още по-голяма дупка в бюджета, коментира

...
Следващата година ще има още по-голяма дупка в бюджета, коментира
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Другата година ще има още по-голяма дупка в бюджета

Следващата година ще има още по-голяма дупка в бюджета, разяснява в утринния блок на BTV „ Тази заран " някогашният финансов министър Симеон Дянков.

Той изясни, че бюджета за идната година е все едно сутринта за закуска да имате торта гараш, а по-късно нямате нищо за обяд и вечеря. Нямате нищо и за идващите дни. Този проектобюджет е безусловно нереалистичен в приходната си част. Никакъв метод няма да се извърши. Предлагат се прекалено много неща през приходната част, дават обещание се захаросани произведения първоначално, по-късно март-април ще се види, че това няма по какъв начин да се извърши, счита още Симеон Дянков.

Според него инфлацията е към 8,5%, а другата година ще има още по-голяма дупка в бюджета.

Влизането в еврозоната няма да се случи скоро, на 15 януари ще се знаят данните за последната инфлация. Тогава ще стане ясно, че няма да влезем скоро, изясни той. Отиваме най-рано 2027 година, счита още Симеон Дянков.

Дерогацията би трябвало да падне незабавно. „ Лукойл " взима съветският петрол най-евтино, продава го тук и на открито и си прави големите облаги. Въобще не мислят за диференциация. Трус няма да има, в случай че още през днешния ден падне дерогацията, има задоволително количество горива в страната, а и бързо може да се откри различен източник на пазара. Ние направихме някои неща за тематиката „ Лукойл " - сложихме сензори да вземем за пример, в този момент обаче регистрирам, че трябваше да свършим доста повече, безапелационен беше Симеон Дянков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР