Следва препис на интервю с представител Майк Галахър , републиканец

...
Следва препис на интервю с представител Майк Галахър , републиканец
Коментари Харесай

Препис: Представители Майк Галахър, републиканец от Уисконсин, и Раджа Кришнамурти, демократ от Илинойс, за „Face the Nation“, 19 ноември 2023 г.

Следва дубликат на изявление с представител Майк Галахър, републиканец от Уисконсин, и Раджа Кришнамурти, демократ от Илинойс, излъчен на 19 ноември 2023 година

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Сега отиваме при ръководителя и почитан член на специфичната комисия на Камарата на китайските комунисти партия, републиканецът Майк Галахър и демократът Раджа Кришнамурти. Добро утро и на вас, господа. Харесваме двустранните диалози в тази стратегия. Така че добре пристигнал още веднъж.

РЕП. РАДЖА КРИШНАМУРТИ: Добро утро, благодаря ви.

ПРЕДСТАВИТЕЛ. МАЙК ГАЛАГЪР: Хубаво е да съм тук.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Тогава желая да ви кажа и на двамата, можете ли да работите дружно, с цел да приемете това, какви 4 милиарда $ желае президентът Байдън за Тайван и азиатските съдружници преди края на годината? Конгресмен Галахър, републиканците управляват, тъй че първо ще отида при вас.

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ГАЛАХЪР: Мисля, че можем и желая да поздравя класирания член за неговото водачество и задаването на сериозния звук, под който работи нашата комисия. Останалата част от Конгреса се спусна към нещо, което наподобява на телевизионна риалити стратегия в гимназията, само че ние успяхме да работим дружно и това ми дава доста оптимизъм. Особено в светлината на възходящата опасност за Тайван. Едно нещо, което остана съвсем неусетно по време на срещата на върха на Байдън и Си е, че Си утрои заканите си към Тайван. Съобщава се, че той е споделил на президента по време на срещата им, че мирът и стабилността в района са по-малко значими от решаването на тайванския въпрос. В формалното изказване на ККП по-късно се споделя, че би трябвало да спрем въоръжаването на Тайван и да подкрепим напъните им за обединяване. Така че всичко това би трябвало да ни припомня, че никаква безмилостна дипломация няма да има значение, в случай че не решим фундаменталния проблем, който е, че салдото на твърдата мощ през пролива и в целия Индо-тихоокеански район се унищожава и с него, рискът от война се усилва, заради което би трябвало да действаме, преди да е станало прекомерно късно.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Конгресмен Кришнамурти, вие сте уверени, че преди края на 2023 година това ще мине?

ПРЕДСТАВИТЕЛ. КРИШНАМУРТИ: Нямаме избор, би трябвало да преминем през това. Президентът е безусловно прав. Да желаяме това финансиране освен за Тайван, само че и за Украйна, както и за Израел и други цели, всички те са неразривно свързани. Трябва да сме сигурни, че изпращаме вярното обръщение до Си Дзинпин. Скорошно изследване сподели, че болшинството от гласоподавателите имат вяра, че е допустима война през идващите 10 години и са доста загрижени за това. Три четвърти от демократите и републиканците желаят да предотвратим война и най-хубавият метод да създадем това е да се уверим, че възпираме експанзията, като оборудваме Тайван с това, от което се нуждае, с цел да предотврати експанзия, само че също по този начин да смекчим реториката и да сме сигурни, че имаме дипломация с най-високите равнища на ККП.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Намалете реториката – реториката в година на избори, не по-малко. Конгресмен Галахър, прочетох, че желаете да наградите евентуално основните спонсори на вечеря, на която Си Дзинпин участва с някои от най-големите изпълнителни шефове в Съединените щати. Изпълнителни шефове от Blackstone, KKR, Pfizer, Boeing, FedEx, Apple, BlackRock. Какво се стремите да постигнете там? Не знаете ли имената на всички, които са купили билети?

REP. ГАЛАГЪР: Е, в никакъв случай не съм споменавал призовка. Така че не знам от кое място идва този отчет.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Беше в Bloomberg.

РЕП. ГАЛАХЪР: Ще разясня необятно вечерята, която смятах за отвратителна – добре, в този случай Блумбърг се обърка. $40 000, с цел да изяде пържола с кафе и да отпие Cakebread Sauvignon Blanc със Си Дзинпин, а по-лошото от това е фактът, че те го приветстваха. Този комунистически деспот, който е направил геноцид в Синдзян, който прави културен геноцид в Тибет, който е унищожил изцяло гражданското общество в Хонконг, който рискува, защото преди малко говорихме за провокиране на Трета международна война, да му даде аплодисменти. И още по-лошото от това е, че не бяха единствено хората, които бихте очаквали, като Тим Кук от Apple или BlackRock, това бяха американски реализатори на защитата. Още по-голяма причина, заради която съгласно мен Конгресът би трябвало да се ускори, с цел да спре потока на американски капитали към китайските военни компании, с цел да дефинира подобаващото равнище на понижаване на риска или диверсификация, тъй че да имаме по-здрави стопански връзки, да модернизираме нашата войска, защото корпоративната Америка и Уолстрийт са доказвали още веднъж и още веднъж, че са подготвени да продадат американските ползи, с цел да вършат пари в Китай.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Но двете стопански системи са толкоз необикновено преплетени.

РЕП. ГАЛАГЪР: Абсолютно.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Искам да кажа, самият факт, че Рам Емануел, президентският дипломат в Япония сподели, че „ безусловно тяхната научноизследователска и развойна активност, тяхната интелектуална благосъстоятелност, са откраднати от тях “ и те дадоха на Си Джин аплодисменти. Не ви ли споделя просто, че най-големият ливъридж на Китай тук е финансов и действителността е, че той няма да бъде анулиран?

[CROSSTALK]

REP. ГАЛАГЪР: Е, би трябвало да се развие най-малко частично. Не настоявам за цялостно отцепване - хайде главата Раджа, скърбя.

REP. КРИШНАМУРТИ: Аз персонално считам, че би трябвало да бъде.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Давайте.

ПРЕДСТАВИТЕЛ. КРИШНАМУРТИ: Не, просто споделях това, мисля, че нашите - даже и без никакви дейности на държавното управление на Съединени американски щати, аз съм - обнадежден съм, че доста компании в частния бранш понижават рисковете, понижават експозицията си в Китай. Тази съответна вечеря остави неприятен усет в устата ми. Не мисля, че хората са плащали 40 000 $ за пържолите с коричка от кафе. Те бяха... те плащаха за достъп. Надявам се, че те също по този начин повдигнаха някои от нашите опасения във връзка с икономическата експанзия, която ККП рутинно практикува против американски организации. От наша страна в определената комисия, желая единствено да кажа, доста се веселя да работя с Майк по способи да работим с администрацията на Байдън за понижаване на нашите вложения и организации в Китай, които подхранват военната рационализация на PLA и човешките права злоупотреби. За благополучие Федералният проект за икономисване на спестявания ни послуша неотдавна, когато взеха решение да отстранен вложенията в тъкмо тези предприятия. Така че мисля, че това, което вършим в комисията, има разлика.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Конгресмен Галахър и Кришнамурти, желая да ви попитам какво смятате за реализирано на срещата на върха, тъй като упованията бяха избрани доста ниско, нали? Просто давам отговор на телефонното позвъняване сред военните и карам Китай да наложи някои от съществуващите си политики за понижаване на потока от химикали прекурсори на фентанил. Така че и двамата смятате ли, че това беше триумф просто да се срещнат двамата водачи лице в лице?

REP. ГАЛАХЪР: Добре, поздравявам основаването на канал за връзка при спешни обстановки, доколкото понижава риска от неправилна връзка, водеща до война. Скептичен съм към съглашението за фентанил, би трябвало да призная единствено тъй като сме гледали този филм преди. Но сигурно, аз- всичко за понижаване на опустошителните резултати, които фентанилът предизвиква в цяла Америка, би било добре пристигнало. Моето безпокойствие в по-широк проект и за какво считам, че е прекомерно рано да окачествявам това по един или различен метод, е, че постоянно, когато имаме срещи на върха като тази, ние сме склонни да плащаме в брой авансово, само че за CCP чекът постоянно е по пощата. И както споделих преди, най-важната форма на връзка са вложенията, които вършим в нашата лична твърда позиция в Индо-Тихия океан и те просто не се движеха задоволително мощно. Сега имахме две администрации на разнообразни партии, които не съумяха да приложат позиция на въздържане посредством отвод в Тихия океан.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Конгресмен Кришнамурти беше ли триумф?

ПР. KRISHNAMOORTHI:

Ами, мисля, че е доста обещаващо. Мисля, че съглашението във връзка с съдействието по отношение на фентанила е добра първа стъпка. Хареса ми и основаването на информационни канали сред военните. Аз – почтено казано, хареса ми обстоятелството, че Си Дзинпин угажда и той ще изпрати няколко панди в Съединените щати и ще усили комерсиалните полети и в двете направления. Това, което бих желал да видя малко повече, е да се приказва за нарушаванията на човешките права и репресиите против уйгури, тибетци и дисиденти в Китай. Надявам се, че можем да забележим повече дейности по този съответен резултат. Но вижте Маргарет, упованията за тази среща на върха бяха супер ниски. Знаете ли, до момента в който китайски шпионски балон не лети над Съединени американски щати в този момент, след тази последна среща, мисля, че това евентуално ще се преглежда като оправдало упованията и евентуално ги е надхвърлило.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Коментарите на Xi за пандите също бяха малко натъртени. Не беше сложен ангажимент всеки да си върне пандите тук, само че... само че едно нещо, което вие, доколкото разбирам, вие сте призовали от Конгресмена, беше във връзка с противозаконна биолаборатория в Калифорния. Вашата комисия се зае с това. Какво открихте и какво е вашето обръщение към администрацията?

REP. ГАЛАГЪР: Добре, локалните чиновници в Рийдли откриха тази противозаконна биолаборатория, където имаше трансгенни мишки, имаше всевъзможни типове съоръжение, което беше флакони, съдържащи ебола, ХИВ рискови патогени, и когато се обадиха на CDC и ФБР, те отхвърлиха да проверяват. CDC ги затвори в доста случаи. Открихме също, че притежателят на биолабораторията, Джеси Джу, е дезертьор. Той беше тук нелегално, бягаше от присъда против него за 330 милиона IP и получаваше всевъзможни необясними банкови преводи на обща стойност 2 милиона $ от Китай. Той беше китайски жител. Изводът е, че просто нямаме подобаващи кабели за изключване. Можете да закупите някои от тези неща нелегално онлайн, ние би трябвало да имаме по-стабилна отбрана в дълбочина за Bio Labs като тази, не можем да позволим това да се случи още веднъж и би трябвало да поддържаме локалните чиновници, а не да ги затваряме, когато те се обаждат на федералното държавно управление.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Разбрано, имам какво да приказвам с вас двамата, благодаря ви за отделеното време през днешния ден. Ще би трябвало да го оставим там. Ще се върнем по-късно.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР