Следствието разглежда няколко версии за катастрофата със самолета Ан-148, летял

...
Следствието разглежда няколко версии за катастрофата със самолета Ан-148, летял
Коментари Харесай

Няколко версии за катастрофата със самолета Ан-148 в Русия

Следствието преглежда няколко версии за злополуката със самолета Ан-148, летял от съветската столица за град Орск в Урал и паднал в региона на Москва, съобщи ТАСС, като се базира на Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

Сред версиите са човешки фактор, неприятно време и нередовност. Разглеждат се и други вероятни разновидности.

Следователите разпитват и сътрудниците на летище Домодедово, откъдето излетя самолетът, които са подготвяли машината за идния полет. Разпитвани са и диспечерите на летището.

Руското министерство на изключителните обстановки разгласява на уеб страницата си листата на жертвите на злополуката. В региона на злополуката бяха открити към този момент два натрупа.

В самолета е имало 71 души. Оцелели няма.

Заради нещастието съветският президент Владимир Путин анулира работното си посещаване в Сочи, планувано за на следващия ден, съобщи ТАСС, като се базира на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Утре Путин трябваше да одобри в Сочи палестинският президент Махмуд Абас. Сега срещата ще бъде в Москва.

Междувременно ТАСС и Франс прес предадоха, че е открита едната от черните кутии на авариралия край Москва аероплан, В издирвателната интервенция вземат участие над 150 души с към 20 единици техника.

Мястото е труднодостъпно поради падналия сняг. Сред пасажерите на самолета е имало и трима чужденци, добавя ТАСС. Имало е и три деца. Сред чужденците има един жител на Швейцария.

Не се оповестява националността на останалите двама чужденци. Властите към този момент оповестиха, че към 60 от 71-те души в самолета, са били от Оренбургския регион, където на следващия ден е разгласен ден на народен печал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР