Следственият комитет на Руската федерация обяви, че започва разследване за

...
Следственият комитет на Руската федерация обяви, че започва разследване за
Коментари Харесай

Обявиха подробности за взрива, отнел живота на руски военен блогър в кафене в Санкт Петербург

Следственият комитет на Руската федерация разгласи, че стартира следствие за гърмежа, породен от взривно устройство в кафене в Санкт Петербург, при който почина съветски боен блогър, прочут под псевдонима Владлен Татарски, предадоха международните организации.

Следственият комитет разгласи, че ранените при детонацията са 19.

Същевременно командването на бригадата " Восток ", в която е почнал работа военният блогър, разгласи, че ще окаже цялата нужна помощ на фамилията му, съобщи ТАСС. Татарски е почнал военна работа през 2014 година в една от ротите на " Восток ".

Руски медии и военни блогъри по-рано през днешния ден споделиха, че Татарски имал среща с жители в кафенето, в което стана гърмежът и една от присъстващите му подарила статуетка, която очевидно е експлодирала. Взривното вещество било с размерите на шаблон сапун и елементарно било сложено в статуетката.

Татарски имаше над 560 000 почитатели в „ Телеграм “, напомня Ройтерс и допълнва, че той е бил един от най-известните и авторитетни военни блогъри, постоянно сериозен по отношение на хода на войната на Русия в Украйна.

Санктпетербургски уебсайт заяви, че детонацията е станала в заведение, което преди е било благосъстоятелност на Евгений Пригожин – създателят на частната съветската наемническа формация „ Вагнер “, която се бори в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР