Следово куче открило телцето на 7-годишното момиченцеОбвиненият Мирослав помагал в

...
Следово куче открило телцето на 7-годишното момиченцеОбвиненият Мирослав помагал в
Коментари Харесай

Искат линч за убиеца на малката Веси

Следово куче разкрило телцето на 7-годишното момиченце
Обвиненият Мирослав помагал в издирването на жертвата

Признал за зверството

Близките на изнасиленото и убито 7-годишно момиченце от самоковското с. Ковачевци, се подвигнаха през днешния ден на протест с искане за линч за 15-годишния Мирослав Борисов. Те блокираха придвижването по една от основните улици, стигна се и до конфликт с полицията.

В нощта против неделя младежът беше арестуван по съмнение за гибелта на детето, той е в ареста за 72 ч. Прокуратурата му повдигна обвиняване за ликвидиране по изключително непосилен метод.

Телцето на Веселина беше намерено в събота в къщата на Мирослав, който е и неин братовчед. То е било увито в чаршафи и одеала и напъхано под дивана. Според правосъден доктор, взел участие в огледа, момиченцето е умряло от задушаване, преди този момент е било свиреп изнасилено.

Веселина изчезнала в събота. Тя се спряла да играе на близката поляна след учебно заведение и повече никой не я видял. Майка ѝ била у дома с по-малкото си дете. Около 14.00 ч. тя се тормозила, че момиченцето го няма и към 300 индивида от ромската махала се вдигнали да го търсят.

Първоначално считали, че детето е отишло да бере гъби и се е изгубило. Мирослав също се присъединил интензивно в издирването. След като не го разкрили в гората, се обадили на тел.112. Около 23.00 ч. униформените довели следово куче, което разкрило трупчето в къщата на Мирослав, която се намира на метри от вкъщи на жертвата.

Тийнейджърът незабавно бил арестуван, по време на ареста крещял, че е почтен. При разпитите по-късно той е признал за зверското закононарушение. Бащата на дребната Веселина е в потрес, той показа, че е давал нелегално ток на Мирослав и фамилията му, помагал е с храна и пари през годините и изиска доживотна присъда за килъра. Хора от махалата и околните на младежа настояват, че той има душевен проблеми и това било открито още през 2013 година Негов комшия обаче възрази: “Ако не е добре душевен, тогава за какво взе участие в издирването, с цел да прикрие следите си?”

Младежът живеел самичък
Нападнал и стара жена


Мирослав живеел в тази къща, в която е открит трупът на детето.

15-годишният Мирослав Борисов живеел самичък в къщата, в която е открито трупчето на Веселина. Баща му е умрял, а майка му отпътувала на гурбет. Младежът има 8 престъпни регистрации, макар възрастта си. Той е бил арестуван в полицията неведнъж. За последно е бил отведен в районното преди седмица, тъй като не носел документ за идентичност. Тийнейджърът е бил чест посетител на Детската педагогическа стая. Хората от Ковачевци са пропищели от него и са подавали доста пъти сигнали до полицията. Мирослав се занимавал с обири, нападнал и стара жена, с цел да я ограби. Тийнейджърът е приключил седми клас. Според съселяните му се водел на учебно заведение в Долна баня, само че с месеци пропущал занятията. Младежът бил нападателен и постоянно налитал на пердах.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР