Следовател от Националната следствена служба е предявил обвинение по досъдебно

...
Следовател от Националната следствена служба е предявил обвинение по досъдебно
Коментари Харесай

Предявиха обвинения срещу шофьора от катастрофата на АМ “Тракия“, при която загина съдия Емилия Петкова

Следовател от Националната следствена работа е предявил обвиняване по досъдебно произвеждане, следено от Окръжна прокуратура-Пазарджик, на водача блъснал колата на арбитър Емилия Петкова от Апелативния профилиран углавен съд.

Инцидентът се случи на 29.01.2022 година към 14,30 ч. на автомагистрала “Тракия “, като при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил “Ленд Ровер Рейндж “, мъжът е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата.

Той навлязъл в димящ сектор от пътя със скорост, която e била механически несъобразена с лимитираната от дима видимост за съответния пътен сектор, в резултат на което предизвикал пътнотранспортно произшествие, като блъснал в задната част лек автомобил „ Тойота Ярис “, в който пътува Петкова.

В резултат на това по несъобразителност е предизвикал гибелта на 55-годишната жена, управлявала лекия автомобил „ Тойота Ярис “. Пробите за алкохол и опиати на водача са негативни.

Наблюдаващият прокурор е постановил краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство на мъжа.

Действията по следствието по досъдебното произвеждане, следено от Окръжна прокуратура-Пазарджик, се правят от следовател от Националната следствена работа. Те са съгласувани с наблюдаващия прокурор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР