СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG НОВАТА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ С АВТОБУС

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG НОВАТА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ С АВТОБУС
Коментари Харесай

Над 40 души от Спешна помощ са отишли на място, за да помогнат на ранените край Своге

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG НОВАТА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ С АВТОБУС В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ

Снимка: ПРЕСЦЕНТЪР НА Министерство на вътрешните работи

Лекарите от Спешна помощ са работили в действителност героичен след касапницата с рейс и три коли край Своге, лишила живота на 16 души. Това разкри представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пред БЛИЦ.

Тя опроверга изнесената от " очевидци " информация, че колите за спешна помощ са се забавили и са пристигнали едвам след 50 минути. 

" От подаването на сигнала до идването им на мястото на нещастието са минали 30 минути. Това въпреки всичко е път и е належащо време за съгласуване. Тези хора са работили в действителност героичен, отвън границите на човешките благоприятни условия ", разкрива Катя Сунгарска.

В избавителната акция са били включени 15 коли за спешна помощ, цялата интервенция е била координирана персонално от шефа на Схешна помощ доктор Георги Гелев. Той е координирал екипите на четири лечебни заведения в София, където са били извозвани ранените. 

" Над 40 души от Спешна помощ са отишли на място, с цел да окажат помощ на ранените. Това е голям запас. Много от тези 30 души, които са били ранени, са реанимирани още на място и по този начин животът им е бил избавен. За страдание лекарите не са могли да оказват помощ на другите двама ранени, които са умряли в колите за спешна помощ на път за болничното заведение. Пораженията от злополуката са били прекомерно тежки и те са издъхнали, без значение от напъните на лекарските екипи ", разкрива още Катя Сунгарска.

Неописуемата покруса се разигра през днешния ден малко след 17:00 часа. Препълнен рейс е излязъл от пътя, помел е четири автомобила и се преобърнал на асфалтова площадка под равнището на пътното платно на изхода на града. По първична информация рейсът на компания " Мобилус-5 " е бил обзет от пламъци. Загинали са 17 души, 30 са ранени. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР