След задържането му на остров СардинияНа 9 март тази година

...
След задържането му на остров СардинияНа 9 март тази година
Коментари Харесай

Мадрид настоява за съд за Карлес Пучдемон

След задържането му на остров Сардиния

На 9 март тази година по искане на Испания Европейският парламент смъкна имунитета на Пучдемон, а на 31 юли Съдът на Европейски Съюз му го лиши дефинитивно.

Бившият министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон, който беше арестуван в петък в Сардиния, би трябвало да се изправи пред правораздаването в Испания, настояха управляващите в Мадрид. Според юриста на Пучдемон обаче, той ще бъде освободен от италианските управляващи, оповестява Ройтерс.

“Господин Пучдемон би трябвало да бъде съден като всеки различен гражданин”, акцентира министър председателят Педро Санчес.
Пучдемон беше арестуван от италианската полиция при идването му на остров Сардиния според издадената европейска заповед за ареста му.

Испанските управляващи упрекват Пучдемон в подстрекаване към протест и противодържавна активност поради организацията и присъединяване му в референдума за самостоятелност на Каталуния през 2017.

Пучдемон избяга от Испания в Брюксел незабавно след провеждането на противозаконния референдум. Заедно с още двама сепаратистки водачи през май 2019 година бяха определени за членове на Европейския парламент и получиха имунитет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР