След забележително покачване от 6.3% в рамките на 24-часов период

...
След забележително покачване от 6.3% в рамките на 24-часов период
Коментари Харесай

Биткойн удари $60,000 – Ето защо цената се покачва днес

След удивително повишаване от 6.3% в границите на 24-часов интервал Биткойн надвиши и границата от $60,00 за първи път от повече от две години и три месеца.

Флагманската криптовалута претърпя впечатляващ растеж от над 18% на седмичната графика и забележителен скок от 42.9% през последния месец, с което все още на писане на публикацията BTC се търгува на цена от $60,290.

Последният път, когато Биткойн се търгуваше над $60,000, беше на 12 ноември 2021 година, преди да стартира да се спуска надолу, като в последна сметка спадна с над 65%, с цел да доближи дъно от $16,600 към ноември 2022 година

Анализаторите изясняват неотдавнашното повишаване на цената на Биткойн значително с упованията към идното халвинг събитие, което исторически се свързва с нараснала покупателна интензивност.

Въпреки това някои анализатори, в това число Rekt Capital, предизвестяват, че към момента е допустимо да преживеем “ “. Анализаторът допусна, че историческите данни демонстрират, че огромните ценови придвижвания при BTC нормално се случват след, а не преди халвинга.

Неотдавнашният бичи подтик при Биткойн съответствува с рекордните размери на търговия на спот фондовете, търгувани на борсата (ETF) за Биткойн в Съединени американски щати. На 26 февруари тези ETF доближиха исторически най-много от $2.4 милиарда дневен размер на търговия, както заяви Ерик Балчунас, старши ETF анализатор в Bloomberg.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР