След яростни и продължителни дискусии с 125 гласа против и

...
След яростни и продължителни дискусии с 125 гласа против и
Коментари Харесай

Изборите чукат на вратата: Кабинетът Габровски не мина

След гневни и продължителни полемики с 125 гласа " срещу " и 113 " за " депутатите отхвърлиха проектокабинета " Габровски ". Гласуването бе сложено под точка първа в дневния ред.

Очаквам кабинетът да бъде подсилен, тъй като идеите зад които заставаме, са общонационални, те са в полза на всички, съобщи проф. Николай Габровски в Народното събрание преди гласуването на държавното управление, импортирано от ГЕРБ-СДС.  

Проектокабинетът „ Габровски “ може да се окаже единствената действителна опция за лъчение на държавно управление в 48-ото Народно заседание. Това съобщи от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова . Ще си тръгнем със съзнанието за изпълнен дълг към обществото без значение какъв ще е резултатът от гласуването, добави Атанасова.

Няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, подготвени сме да поддържаме обособени политики, които считаме за значими. 7-те целта на този кабинет са прекопирани от нашата стратегия, съобщи ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров .

Според водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ би трябвало да се даде късмет на държавното управление на Габровски да предложи и да осъществя тактика за превъзмогване на рецесиите в името на избавяне на страната и държавността. Днешното решение е съдбоносно, добави той.

Не чух думата „ самостоятелност “, не чух думата „ независимост “, не чух думата „ народна власт “. 32 години след първите свободни избори в България ние към този момент одобряваме изборите като опасност. Изборите са риск единствено и само в тоталитарните общества, тъй като могат да смъкват тоталитарния режим. И партиите, и медиите показват като опасност изборите. Ние от „ Възраждане “ няма да подкрепим този кабинет. Това сподели от парламентарната естрада водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Няма да подкрепим държавно управление, препоръчано от ГЕРБ с претендент за министър председател Габровски. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова .

Ние не можем да подкрепим това държавно управление - по този начин препоръчаната като формат и политическа платформа концепция за ръководство на страната. България има потребност от дълбока смяна. Тази дълбока смяна е нужна, тъй като без това не можем да решим политическата рецесия, сподели Христо Иванов от " Демократична България "

Ще подкрепим проф. Габровски персонално като министър председател, само че кабинетът не, съобщи водачът на " Български напредък " Стефан Янев .

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР