След взривяването на Северен поток войната пълзи на запад. Икономическата

...
След взривяването на Северен поток войната пълзи на запад. Икономическата
Коментари Харесай

Иво Христов: Допускам, че бъдещият кабинет ще бъде нареден под натиск от САЩ и Европа

" След взривяването на " Северен поток " " войната пълзи на запад. Икономическата война - във връзка с икономическите наказания - от дълго време е международна, а военните дейности се разгръщат. Рискът е действителен и държанието на президента Румен Радев заслужава огромно почитание, защото той, бидейки юридически образован човек и професионален боен, прави оценка какво би значило да се поддържа встъпването на Украйна в НАТО ".

Това сподели пред БНР евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов, някогашен шеф на кабинета на президента Радев.

" Очаквано е държанието на " Демократична България ". Не можем да чакаме от партия, която манифестира под непознати флагове, да пази националния интерес. Нито да очакваш от партия, чието управление е формирано от някогашни чиновници в неправителствени организации, да милее за националния интерес ", разяснява евродепутатът във връзка декларираното от " Демократична България " желание да внесат план за решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна незабавно след привикване на Народното събрание.

По думите му Демократична България се пробва да зададе дневния ред на Народното събрание, преди той да е почнал своята активност:

" И го задава не с тематика, която е обвързвана с България, а с интернационална тематика. Случайно ли е? ".

В предаването " 12+3 " Иво Христов проучва политическата обстановка в страната след предварителните избори на 2 октомври:

" В Народното събрание имаме неравновесно състояние с доста фрагментирана карта, което напълно не значи, че не е допустимо съставянето на държавно управление. Ние към момента мислим, че политическите водачи в България вземат решение нещо, те и преди нямаха толкоз тежка дума, а в положение на война - още по-малко. Допускам, че бъдещият кабинет може да бъде подреден под външен напън, защото Съединени американски щати и Европа биха желали да имат в България една управляема администрация, която да не основава проблеми в подтекста на войната ".

Според Иво Христов е допустимо да бъде формирано държавно управление и то няма да бъде ляво или дясно, а в подтекста на войната то ще е " правоверно евро-атлантическо ":

" Като съберете държанието на Демократична България и излъчените от ГЕРБ модератори на договарянията - Росен Плевнелиев и Соломон Паси, още ли ще има въпрос, че това е интрига? Според мен - не! ".

Във връзка с представянето на Българска социалистическа партия на изборите, евродепутатът от БСП/ПЕС разяснява:

" Няма по какъв начин да не ни огорчава, тъй като Българска социалистическа партия губи публични позиции и публично въздействие. Когато хората обедняват и когато се взема решение въпросът за война и мир - една левица е нужна и тя би трябвало постоянно да застане на страната на мира.... Няма по какъв начин да се снема отговорността от управлението на Българска социалистическа партия, в случай, че резултатите са такива ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР