След време Румъния ще може да се похвали с най-големия

...
След време Румъния ще може да се похвали с най-големия
Коментари Харесай

Румъния строи мегакомплекс с небостъргач за 2 млрд. евро

След време Румъния ще може да се похвали с най-големия заможен план в историята си. Местният вложител Юлиан Даскалу, който е най-големият притежател на молове в северната ни съседка, е направил първата стъпка към построяването на подобен на стойност от към 2 милиарда евро, оповестява локалното издание Romania Insider, цитирайки Ziarul Financiar.

Комплексът би трябвало да бъде издигнат в северната част на столицата до център Romexpo. Там ще се появят 14 нови здания, в това число и най-високият небостъргач в Румъния, оповестява money.bg.

Също по този начин ще има офиси, жилищни здания, търговски център и 5-звезден хотел. В допълнение ще бъде издигнат и културен център, както и изложбени пространства.

По плана Даскалу ще си партнира с локалната Търговска и индустриална камара (CCIR), която има подписан дълготраен контракт за Romexpo и има право да употребява земята в региона, която е държавна благосъстоятелност.

Според упованията над 20 000 души ще бъдат нужни за работата по плана, който ще включва и построяването на огромен паркинг с над 12 000 паркоместа. "Сърцето " на комплекса ще бъде съвсем 180-метровият небостъргач, който ще има 41 етажа.

В момента компанията на Даскалу работи по бизнес постройка в Тимишоара, която би трябвало да стане най-високото здание в страната със своите 155 метра, откакто бъде приключено. В момента това важи за Sky Tower в Букурещ, която е висока 137 метра.

Дружеството прави и Iulius Group още два сходни, само че по-малки такива комплекса в страната. Единият носи името Palas Iasi в едноименния град Яши. Другата е Iulius Town в Тимишоара. Вложенията в тях са над 200 милиона евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР