След внесена жалба съдът разглежда незабавно делото в закрито заседание

...
След внесена жалба съдът разглежда незабавно делото в закрито заседание
Коментари Харесай

Районен Съд - Бургас Поля Скандалния Бенчо Бенчев С Ледения Душ

След импортирана тъжба съдът преглежда неотложно делото в закрито съвещание и се произнася с определение, което е дефинитивно.

С разпореждане от 10 август 2018 година Бенчо Бенчев е притеглен като обвинен за персонално укривателство и нелегално владеене на муниции. Със същото разпореждане по отношение на обвинения е взета мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 50 000 лева, платима в 15-дневен период.

Районен съд - Бургас счете, че може да бъде изработен извод за съществуването на обосновано съмнение, че Бенчев е съпричастен към осъществяване на закононарушенията, за които е притеглен като обвинен. Касае се за повдигнати обвинявания за закононарушения с висока степен на социална заплаха.

Съдът, откакто прегледа събраните до този миг доказателства по досъдебното произвеждане, одобри, че избраната мярка за неотклонение като тип е подобаваща и е взета за да попречи на обвинения да се укрие и да извърши закононарушение. Според правосъдната инстанция размерът от 50 000 лева не се явява повишен.

Тази мярка е измежду най-леките ограничения за неотклонение, планувани в Наказателно-процесуален кодекс.

В акта на правосъдната инстанция написа: " изложеното в комбиниране с неговата възраст и наличните по досъдебното произвеждане данни за влошеното му здравословно положение, обосновават извода, че задачите на мярката за неотклонение биха били изпълнени в задоволителна степен и чрез налагането на мярка за неотклонение " Гаранция ".

Относно размера на взетата мярка " Гаранция ", Районен съд - Бургас одобри, че един от главните критерии, които имат значение за установяване размера на тази мярка е имущественото състояние на обвинения. Според правосъдната инстанция това съставлява и механизъм, който ще възпре обвинения да се укрие и да прави други закононарушения.

При осъществяване на преценка в тази връзка, съдът взе поради наличните по досъдебното произвеждане доказателства по отношение на материалното състояние на обвинения. С тези съществени претекстове съдът удостовери взетата мярка за неотклонение, като остави без почитание жалбата от страна на обвинения и неговата отбрана. Определението е дефинитивно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР