След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура –

...
След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Осъдиха тарикат от Варна за данъчни измами

След импортиран в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Варна 60-годишният Ц.Д., притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 255, алинея 3, вр. алинея 1, т. 1, т.2 и т. 7 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс – отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности в огромни размери след не подаване на заявления, потвърждаване на лъжи в подадени заявления и приспадане на неследващ се данъчен заем, беше приет за отговорен. Съдът постанови наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което се отсрочва с 3 години изпитателен период, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Ц.Д. управлявал компания, чиито притежател го упълномощил за това, тъй че то правило комерсиална активност единствено официално. Документално се осчетоводявали сделки на артикули и осъществяване на строителни услуги, само че компанията в никакъв случай не осъществявала действително активност, не разполагала с активи, в никакъв случай не е наемала служащи.

В интервала от декември 2018 година до края на юни 2021 година, в изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на прокурист на частната компания, 60-годишният обвинен избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 144 889,06 лв., от които изискуем корпоративен налог в размер на 48 313,11 лв. и изискуем налог добавена стойност в размер на 96 575,95 лв.. Той не подал заявления, удостоверил лъжи в подадени годишни и месечни заявления и в дневниците към тях неистинен покупко-продажби и приспаднал неследващ се данъчен заем.

Присъдата предстои на митинг или обжалване пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР