След вдъхновяващия концерт на 14 август, в който Людмил Ангелов

...
След вдъхновяващия концерт на 14 август, в който Людмил Ангелов
Коментари Харесай

Шопенова вечер с Людмил Ангелов в Градската художествена галерия във Варна


След вдъхновяващия концерт на 14 август, в който Людмил Ангелов участваше дружно с цигуларя Димитър Буров и виолончелиста Стефан Хаджиев, именитият пианист ще се показа на Международния музикален фестивал " Варненско лято 2020 " със независим рецитал на 16 август, научи ДУМА от пресцентъра на фестивала. Варненската аудитория чака с неспокойствие този миг - Людмил Ангелов ще свири произведения на Фредерик Шопен в залата на Градската художествена изложба. Изтънчен, замислен и многопластов в своя метод към творбите на Шопен, Людмил Ангелов е приет за един от най-хубавите интерпретатори в наши дни на великия композитор романтик.

Пианистът, който има особено отношение към родния си град Варна, записва свое удивително наличие в хронологията на ММФ " Варненско лято " като солист на откривания на фестивала, с рецитали, в камерни обединения, като възпитател и като артистичен консултант през годините. Въпреки натоварената си стратегия с интернационалните задължения и майсторски класове, той се завръща в родния град и постоянно показва и шедьоври, и рядко изпълнявани композиции. Исторически остава изпълненият от него интеграл от шест концерта с музиката на Шопен. През 2015 година Ангелов е почетен с Голямата премия на Варна.

В програмата, отдадена на 210 години от рождението на Фредерик Шопен, ще чуем Прелюд оп. 45, 12 етюда оп. 10, Рондо а ла мазур оп. 5, Четири мазурки оп. 24, Баркарола оп. 60 и Полонез оп. 53.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР