След вчерашното убийство на фелдшера в село Орешак е създадена

...
След вчерашното убийство на фелдшера в село Орешак е създадена
Коментари Харесай

Шеф от МВР огласи подробности за бруталното убийство на фелдшера в Орешник

След вчерашното ликвидиране на фелдшера в село Орешак е основана група и търсеният за тежкото закононарушение някогашен легионер Иван Пачелиев е открит в дома си.

Това сподели в утринния блок на Нова телевизия шефът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков. С помощта на психолози беше направено по този начин, че той да бъде арестуван, без да му се даде опция да окаже опозиция, добави той.

Голяма част от обстановката към този момент е известна. Установени са очевидци, конфискувани са записи от видеонаблюдението, съобщи Цанков.

Към момента лицето не спомага, продължаваме да работим с него. Лицето е арестувано за 24 часа, посочи шефът на ОДМВР-Хасково.

Той посочи, че по тялото на убития фелдшер няма огнестрелни рани, гибелта му е настъпила в резултат на голям брой пострадвания с хладно оръжие.

В рамките на днешния ден на лицето ще бъде повдигнато обвиняване за ликвидиране на медицински експерт при осъществяване на отговорностите му. Лицето ще бъде арестувано за 72 часа, заяви окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.
"Може да създадем съмнение, че убийството е обвързвано с неговата активност и с работата му. Заподозряният ще бъде арестуван за 72 часа, с цел да могат да му бъдат повдигнати обвинявания ", сподели Дойчев.

На въпрос какво наказване чака заподозряния, в случай че бъде приет за отговорен той отговори: "Лишаване от независимост от 20 до 30 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. "

Цанков - "С лицето сътрудниците от Тополовград са работили неведнъж. Провеждани са срещи, водени са беседи. Няма произшествия и тъжби против него през последната година и половина ", сподели Цанков.

"В предишен интервал лицето е било разследвано по отношение на убийството на животно. Случаят е приключил без неговото обвиняване. Оказало се е, че различен е причинител на действието ", добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР