След вчерашния ден, в който десетки хиляди излязоха по улиците

...
След вчерашния ден, в който десетки хиляди излязоха по улиците
Коментари Харесай

Протестите срещу расизма в Лондон: Защо се стигна до сблъсъци?

След вчерашния ден, в който десетки хиляди излязоха по улиците на Лондон, с цел да стачкуват спокойно против полицейското принуждение и расовата дискриминация поради убийството в Съединени американски щати, късно вечерта още веднъж се стигна до конфликти с органите на реда.
Ранени служители на реда и 14 задържани при митинга в Лондон Размирици сложиха край на вчерашната проява поради гибелта на Джордж Флойд
Десетки хиляди протестиращи се събраха за втори ден в Лондон през вчерашния ден, а митингът е определян като един от най-големите в града от години.

Демонстрации имаше в Манчестър, Лувър, Хемпът, Нотингам и Глазгоу и Единбург.

Като изключим случая в Бристол, където протестиращите стачкуващи счупиха и изхвърлиха в реката статуята на търговец на плебеи, митингите протекоха спокойно.
Гняв на улицата: Демонстранти събориха скулптура на търговец на плебеи в Бристъл Социалните мрежи бяха взривени от фрагменти на поп иконата Мадона, която се оказа измежду спокойно протестиращите в Лондон
Малко след 22 ч. протестиращите в Лондон минаха във внушително шествие от американското посолство до площада пред Народното събрание. Те започнаха да хвърлят по полицията бутилки и димки, крещейки „ Няма правдивост, няма мир “. След като служител на реда беше ранен, специфичните сили, ситуирани на площада, получиха заповед да разпилян протестиращите и да блокират достъпа до региона.

Премиерът Борис Джонсън написа в Туитър късно нощес, че хората имат право да стачкуват спокойно и при съблюдаване на обществена отдалеченост, само че нямат право да нападат полицията.

Протестите са дефинират като противозаконни от органите на реда, само че никой не стопира хората да стачкуват.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР