След вчерашната победа на Манчестър Сити над Нюкасъл с 3:1

...
След вчерашната победа на Манчестър Сити над Нюкасъл с 3:1
Коментари Харесай

В Англия се възмутиха: Сити убива Висшата лига лига!

След вчерашната победа на Манчестър Сити над Нюкасъл с 3:1 на Острова се чуха много отрицателни отзиви по отношение на непостижимото движение, което постанова водача в класирането на Висшата лига. Все повече анализатори и публицисти се причисляват към мнението, че през сегашния сезон най-гледаемото състезание е изгубило част от чара си.

Защо?

Ман Сити още веднъж на победния път, Агуеро закова Нюкасъл с хеттрик

Заради огромната разлика сред тимовете на върха и тези по-надолу в класирането. С триумфа над „ свраките” хората на Хосеп Гуардиола възвърнаха преднината си от 12 точки пред втория Манчестър Юнайтед. От много време Премиършип не е виждал сходна доминация, а това не съответствува с налаганата всеобща визия за високата конкурентност в лигата.

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър употребява актуалната си позиция като щатен анализатор на „ Скай Спортс”, с цел да изкаже тезата, която набира нови почитатели всеки ден. „ Висшата лига сега се трансформира в смешка. Топ тимовете са толкоз напред по отношение на тези, които се борят на дъното”, разяснява някогашният британски национал.

В думите му има аргумент – Сити е надалеч напред с 65 точки, а отборите от 2-о до 6-о място са вместени в диапазон от 11 точки (Юнайтед с 53, Челси с 50, Ливърпул с 47, Тотнъм с 44, Арсенал с 42). Разликата сред шестия Арсенал и седмия все още Лестър 8 пункта, като има огромна възможност тя да набъбне в идващите няколко кръга. Реално доста мъчно отбори от 7-ото място надолу могат да нарушат статуквото на върха, а и издъхването на до неотдавна отлично представящия се Бърнли го потвърждава – от 5-ата позиция отборът на Шон Дайш се срина до 8-о място след серия от 8 следващи срещи без победа (в хода на която и головата разлика се трансформира в негативна величина).

Пеп: Защо ми е нов нападател, като имам Агуеро?

Журналистът от „ Манчестър Ивнинг Нюз” Джеймс Робсън също не скри възмущението си от метода, по който отборите „ втора ръка” от британския хайлайф подхождат към мачовете си против Сити. „ В течение на 60 минути дуелът на „ Етихад” беше славно подготвително упражнение. Нюкасъл се бранеше с двуцифрен брой състезател – 10, от време на време 11 зад топката. Сити ръчкаше ли, ръчкаше в море от черно и бяло. Това не беше спектакъл”, съобщи Робсън.

„ Гуардиола е събрал група, която мощно отдадена на това да нападна от първата до последната минута. Те може и да са най-хубавият отбор в Европа, само че е мъчно да се каже. Това е по този начин, тъй като от ден на ден и повече противникови мениджъри употребяват метода на Нюкасъл. Върни се надълбоко. Приеми напрежението. Загуби. Това е антитезата на трилъра от „ Анфийлд”, който видяхме предходната седмица”, добави Робсън.

Естествено, всички се сплотяват към мнението, че „ свраките” не биха могли да играят като Ливърпул, тъй като не разполагат с играчи от същата класа, а също по този начин би трябвало да преследват най-хубавото за своите ползи по отношение на моментната обстановка.

„ За феновете пред тв приемниците – този мач даде допустимо най-минималните зачатъци на борба. Именно от нея има потребност Висшата лига, до момента в който продължава да разпръсква въздействието си по земното кълбо. Нейният най-отличителен гений не би трябвало да е неналичието на конспирация. Вината не е на Сити, само че това се трансформира в техен проблем”, добави Робсън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР