След ваксинация рискът от заразяване с COVID-19 значително намалява, но

...
След ваксинация рискът от заразяване с COVID-19 значително намалява, но
Коментари Харесай

Какви са симптомите ако сме ваксинирани и се разболеем от ковид

След имунизация рискът от заразяване с COVID-19 доста понижава, само че опцията да хванем вируса не би трябвало да се изключва изцяло, оповестява Датското радио (DR), представено от "Марица ".

Според експерта по инфекциозни заболявания Томас Бенфийлд и имунолога Руне Хартман имунизираните хора могат да развият заболяването по същия метод, както и неимунизираните. Освен това има и случаи на хоспитализация, най-вече на възрастни хора, само че те не са толкоз сериозни.

Ситуацията, при която даже изцяло имунизирани хора се заразяват с ковид, се назовава "пробивна зараза ". Според изследване на специалисти от ZOE Коронавирус Symptom Study - най-голямото приложение за проучване и следене на признаците на коронавирусите, COVID-19 най-често е съпроводен от главоболие, хрема, кашлица, възпалено гърло и кихане при имунизирани хора . От друга страна, треската и загубата на подушване се срещат доста по-рядко след имунизация.

Хартман означи, че самата ваксина, възрастта и съпътстващите болести оказват въздействие върху тежестта.

"Виждаме, че резултатът на имунизацията понижава при най-възрастната част от популацията, над 70-годишна възраст, след повече от шест месеца. И в случай че в този миг им се сложи трета инжекция, се следи клинично усъвършенстване ", акцентира имунологът, като отбелязва, че даже и при цялостна имунизация си коства да се наблюдават признаците, с цел да се избегне заразяване на близките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР