След успешния първи експеримент преди дни, Театър Възраждане отново ще

...
След успешния първи експеримент преди дни, Театър Възраждане отново ще
Коментари Харесай

Театър "Възраждане" отново ще играе пред онлайн публика

След сполучливия първи опит преди дни, Театър " Възраждане " още веднъж ще излъчва онлайн. След като по-рано тази седмица актьорите излязоха пред празна зала и изиграха " Вуйчо Ваньо " от Чехов за аудитория, която бе в домовете си пред компютъра или смарт телефона, те възнамеряват това и с утрешното си зрелище " Ало, ало! ". Спектакълът, както и предходния път, ще излъчва посредством Streamer.bg във " Facebook " и " Инстаграм ", а феновете на Мелпомена могат да го гледат гратис.

Тези, които са решили да поддържат театъра и неговата натрупа, обаче имат опция и да закупят онлайн билети. В urboapp.com се продават такива със алегорична цена от 1 лева, 10 лева и 50 лева. 

" Ало, ало! " е комична история за френската опозиция в малко градче по време на Втората международна война. Малцина обаче знаят, че пиесата " Ало, ало! " на Джеръми Лойд и Дейвид Крофт е основана преди сюжета на известния тв филм, който съгласно някои ранглисти е най-продаваният сериал в света. Преводът е на Златна Костова, а режисьор на спектакъла - Роберт Янакиев. Участват Ивет Радулова, Свежен Младенова, Донка Аврамова-Бочева, Анатоли Лазаров, Мариана Жикич и др. 

Своите предавания онлайн по време на ковид продължава и Софийската филхармония. Националният оркестър обаче не свири онлайн в зала " България ", въпреки и без аудитория, а излъчените концерти са запис от последните му изяви на сцена през февруари. Вчера феновете на класиката можаха да се насладят на осъществявания на Петата симфония и Първия концерт на Бетовен със солиста Георги Черкин и диригент Саша Гьотцел. Записите се движат по програмата на провалените от ковид концерти в зала " България ", т.е. идната порция класическа музика можем да чакаме на 16 март, понеделник.

Обещание за онлайн просвета против вирусната опасност дава и Театрално-музикален продуцентски център - Варна, който сплотява Драматичния спектакъл и операта в града. На 19 март от ТМПЦ дават обещание да се състои плануваната премиера на операта " Хубавата Елена ", която артистите и музикантите ще изиграят през аудитория, а публиката им ще може да се наслаждения на осъществяванията онлайн. 

За 21 март е планувано театралното зрелище " Телефонът на мъртвеца ", а на 27-и, Световния ден на театъра, онлайн ще може да се гледа комедията от Дарио Фо " Само за дами ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР