След успехите на автомобила в тазгодишните рали Дакар и Пътят

...
След успехите на автомобила в тазгодишните рали Дакар и Пътят
Коментари Харесай

Обмислена стратегия и големи амбиции за Peugeot 3008DKR в Мароко

След триумфите на автомобила в тазгодишните рали Дакар и Пътят на коприната, PEUGEOT SPORT влиза с два автомобила PEUGEOT 3008DKR в рали Мароко идващия месец (4-10 октомври), което ще се състои от Фес до Ерфуд. Двата автомобила ще бъдат в ръцете на Себастиан Льоб/Даниел Елена и Карлос Сайнц/Лукас Круз и тяхното присъединяване ще подчертае комерсиалната тактика на PEUGEOT в Мароко, както и на PSA Group като цяло.

Освен че играе основна рола в подготовката на тима Peugeot Total за рали Дакар 2018, рали Мароко ще послужи като още една генерална подготовка за Себастиан Льоб и Даниел Елена, чиято възходяща убеденост зададе впечатляващото им движение в рали Пътят на коприната през лятото. Пътуването до Мароко ще означи и завръщането в надпреварата на испанците Карлос Сайнц/Лукас Круз, които ще търсят реванш след второто си място в същото събитие през 2016 година

Новият PEUGEOT 3008DKR Maxi означи сполучливо първо излизане в рали Пътят на коприната през юли, където показва спортния си капацитет. Той обаче е прекомерно необятен, с цел да може да се състезава в рали Мароко, за което важи регламентът от 2017 година на ФИА за Световния крос-кънтри рали шампионат. Себастиан Льоб и Карлос Сайнц ще карат поредно PEUGEOT 3008DKR в Северна Африка. Създаден на база на новия SUV PEUGEOT 3008 - Автомобил на годината 2017 в Европа, автомобилът към този момент има впечатляваща история, с помощта на безапелационния край с първо, второ и трето място в рали Дакар през януари и крайната победа в рали Пътят на коприната.

През юни, до момента в който PEUGEOT SPORT се целeше високо в света на моторните спортове с PEUGEOT 3008DKR, Карлос Таварес, Председател на Борда на шефовете на PSA Group, удостовери амбициозните проекти, които PEUGEOT и PSA Group за Африка и Близкия изток, два значими пазара, на които се гледа като на крайъгълни камъни за растежа на Групата. Заводът в Кенитра, Мароко, ще бъде свръхмодерно индустриално дружество, което ще отвори порти през 2019 година Рали Мароко съответствува и с лансирането на новия пикап PEUGEOT, който, сходно на спортните коли, разработвани от PEUGEOT SPORT, слага ударението върху издръжливостта и силата.

Бруно Фамин (Директор, PEUGEOT SPORT): " Стратегията на PEUGEOT SPORT в моторните спортове съответствува с интернационалната тактика на марката PEUGEOT. След като се състезавахме в Китай по-рано това лято, в този момент се насочваме към Мароко през октомври за нашето последно крос-кънтри рали преди Дакар 2018. Радваме се, че имаме още веднъж в съревнованието опитните Карлос Сайнц и Лукас Круз. И двамата имат положителни знания за мароканския терен, до момента в който Себастиан Льоб и Даниел Елена предоставиха ясно доказателство за капацитета си на спечелили в дисциплината. Това, което им остава в този момент, е да го трансфорат в победа. Очакваме яростна конкуренция в Мароко, изключително откакто спортните регулатори трансформираха салдото на динамичността на другите участващи състезатели след нашия край на първо, второ и трето място в Дакар 2017. В съответни измерения това значи, че ние ще би трябвало да носим спомагателни 50 кг, до момента в който нашите противници ще могат да се състезават с повече от 100 кг по-ниско тегло. Това е голяма разлика! Въпреки че нашата съществена цел в Мароко ще бъде да приключим редица промени преди идващия Дакар, това дава обещание да бъде вълнуващо рали, а Себастиан и Карлос в никакъв случай не се появяват на събитие без да се стремят към победа! "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР