След успеха на завладяващия трилър „Вдовицата“ британската писателка Фиона Бартън

...
След успеха на завладяващия трилър „Вдовицата“ британската писателка Фиона Бартън
Коментари Харесай

„Детето“: напрегнат трилър за отдавна заровена тайна, която променя съдби


След триумфа на завладяващия трилър „ Вдовицата “ английската писателка Фиона Бартън се завръща у нас с втория разказ от поредицата за проверяващата журналистка Кейт Уотърс. „ Детето “, издание на „ Ентусиаст “, споделя мрачната и напрегната история за от дълго време заровена загадка, която стартира да става ясно и заплашва да промени доста ориси.

Веднага след международната си премиера през 2017 година вторият трилър на Бартън се трансформира в бестселър в родната Англия, става „ Книга на годината “ съгласно американското публично радио и досега е преведен на над 20 езика . Писателят Лий Чайлд дефинира романа като „ под напрежение, омагьосващ и грабващ вниманието “, а Опра Уинфри е безапелационна – „ тази книга ще взриви мозъка ви “.

 книга Enthusiast Enthusiast
 Под слънцето с бижутата на лято 2019! Edna предлага Под слънцето с бижутата на лято 2019!
Историята в „ Детето “ стартира с шокиращо разобличаване – измежду руините на разрушена остаряла къща в Лондон е открит дребен скелет, заровен там от години . Този случай разпалва интереса на журналистката Кейт Уотърс . Малцина обръщат внимание на късата ѝ публикация във вечерния вестник, само че захласната от тази тайнственост, младата жена не стопира да си задава въпроса: Кое е бебето от руините?

Докато се пробва да разплете загадката, тя стига до връзка с закононарушение, раздрусало града преди десетилетия : новородено е откраднато от родилното поделение на локалната болница и в никакъв случай не е открито. Майката и бащата са смазани от загубата.

Кейт е все по-привлечена от предишното на хората, забъркани в мистериозните събития . И скоро се оказва пазителка на непредвидени секрети – за една жена тази история е увещание за най-лошите дни в нейния живот, за друга е същински призрачен сън, заплашващ да срути целия ѝ свят, а за трета – връщане към срамно събитие, което по всякакъв начин се пробва да не помни. Разкъсвана сред това, което може и което не може да показа с близките, Кейт сигурно знае едно – историята на детето би трябвало да бъде разказана.

За създателя

 Фиона Бартън книга Enthusiast Enthusiast

Фиона Бартън е бакалавър по френска лингвистика и театрознание. Тя стартира кариерата си като публицист към „ Associated Newspapers “. Била е публицист в „ Дейли Мейл “, редактор на новините в „ Дейли Телеграф “, както и основен кореспондент на „ Мейл он Съндей “ . Отразява доста правосъдни каузи и даже печели премията Репортер на годината. През 2008 година обаче напуща работа и става доброволец в Шри Ланка, Зимбабве и Мианмар , с цел да работи с изпратени в заточение застрашени публицисти. Работата ѝ като правосъден кореспондент я въодушевява да напише първата си книга – психотрилъра „ Вдовицата “ . Неочаквано за авторката романът бързо се трансформира в бестселър и към този момент е публикуван в над 30 страни. Реакциите на читателите я подтикват да напише и втората си книга – „ Детето “, изпълнена напрегнато и непредвидени обрати .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР