След успеха на „Щастието е чаша чай с теб“, „С

...
След успеха на „Щастието е чаша чай с теб“, „С
Коментари Харесай

Времето на жените без часовник

След триумфа на „ Щастието е чаша чай с теб “, „ С усет на прясна лимонада “ и последвалите ги романи, при започване на пролетта българските фенове на Мамен Санчес ще могат да се насладят на още една нова книга от испанската авторка – „ Времето на дамите без часовник “. Романът още веднъж е в превод на обичаната българска писателка Ивинела Самуилова.
Когато Естела и Тони измислят страшни истории за съседите си и ги записват на остаряла пишеща машина, никой не допуска, че след години един от тях ще завоюва Нобелова премия за литература. Както и че двамата неразделни другари ще се отдалечат окончателно с времето.
Петдесет години след публикуването на дебютния абсурден разказ на Естела Валиенте, разбунил литературните духове през 70-те години, младата и амбициозна журналистка Мая е подготвена на всичко, с цел да стигне до мистериозната писателка. Тя е решена да напише единствената публична биография на нобелистката, в която да зададе въпросите, будещи любознанието на литературните среди в продължение на десетилетия:
Защо писателката не дава изявленията?
Какво е довело до ареста й при диктатурата на Франко? И по-важното, по какъв начин се е избавила от пандиза?
Наистина ли няма друга написана книга?
Какво се е случило с Тони Сиенфуегос?
Отговорите ще надвишават и най-смелите й упования.
Мамен Санчес е родена през 1973 година и е трето потомство публицист. Завършила е осведомителни науки в Университета в Мадрид, както и история и литература в Сорбоната и в университетите в Лондон и Оксфорд. Заместник основен редактор на известното списание ¡Hola! и основен редактор на ¡Hola!, Мексико. Автор е на няколко романа: „ Игра на дама “, „ Слънчеви очила за дъждовни дни “, „ С усет на прясна лимонада “, „ Щастието е чаша чай с теб “ и „ Забранява се неверието в ориста “.
„ Щастието е чаша чай с теб “ се трансформира в бестселър в Испания и правата за него са продадени в редица европейски страни. „ Времето на дамите без часовник “ е най-новият й разказ и е написан в типичния за авторката занимателен жанр. Очарователните персонажи намират място в сърцето на читателя още от първата страница, а истинската история забавлява, носи деликатност и поддържа любознанието до самия край.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР