След три седмици обща стачка в образованието, учителите и учениците

...
След три седмици обща стачка в образованието, учителите и учениците
Коментари Харесай

След прекратената стачка: Учебната година в Румъния ще приключи навреме

След три седмици обща стачка в образованието, учителите и учениците в Румъния се върнаха в клас. Учебната година може да завърши в точния момент, т.е. в петък, оповестяват локалните медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Сега за изпити се готвят осмокласниците и дванадесетокласниците. Последните трябваше да се явят на устни изпити тази седмица, само че митингите на учителите трансформираха календара и изместиха датата за края на юни. Учениците от осми клас ще се явят на изпити на в началото плануваните дати - 19 и 21 юни. 

Въпреки оповестения завършек на общата стачка и приетите от държавното управление незабавни наредби за нарастване на учителските заплати, напрежение измежду синдикалистите в системата не липсва. 

Недоволни в Яш в началото оповестиха, че са били подведени, защото са били осведомени за изхода от трудовия спор едвам в понеделник вечерта.

Преброяване на гласовете там обаче откри, че единствено 35% към момента поддържат общата стачка и Съюзът на свободните синдикати в предуниверситетското обучение в Яш също публично разгласи края на спора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР