След три дни ще научите кой е кандидатът ни за

...
След три дни ще научите кой е кандидатът ни за
Коментари Харесай

Томислав Дончев: След три дни ще научите кой е кандидатът ни за премиер

" След три дни ще научите кой е претендентът ни за министър председател ". Това съобщи пред медиите Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

" Официално сме известени от президентството за процедурата по връчване на първия изследователски мандат, ние ще бъдем там в 10.00 часа с посочения от нас претендент за министър-председател. Кой ще бъде, ще научите след три дни. Какъв ще бъде съставът на проектокабинета ще научите след 10 дни “, написа " Фокус ".

Разговорите не са спирали, всички опити да бъдат извършени договаряния за сформиране на кабинет, се оказаха невъзможни, тъй като политическите сили, с които имаме идеологически сходства, сходства с стратегиите, нямат явна податливост да водят сходни диалози, съобщи Дончев. Ще използваме оставащата седмица или 10 дни за всевъзможен вид опити, несъмнено, обществени, регламентирани, да осигурим политическо бъдеще за сформиране на кабинет с първия мандат, което не изключва и разновидността кабинет на малцинството. “

Ние сме задължени от всички български жители, които са вложили своята поддръжка в нас да създадем тази последна стъпка, сподели Дончев. " Да, това няма по какъв начин да е нормална коалиция, няма по какъв начин да е аритметична коалиция, последният късмет е формат държавно управление на малцинството. Дали е вероятен? Труден, само че вероятен. Дали ще бъде за положително – това е най-важният въпрос. Кабинет, който няма капацитет да свърши потребна работа, няма да предлагаме. “

Един министър да бъде единствено специалист, това е ерозия на позицията, то е наложително да бъде специалист, само че на първо място би трябвало да бъде политик, тъй като от министерска позиция се прави политика, безапелационен е заместник-председателят на ГЕРБ. " Със сигурност ще внесем проектокабинет в Народното събрание “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР