След трагичната смърт на иконата на бойните изкуства и актьор

...
След трагичната смърт на иконата на бойните изкуства и актьор
Коментари Харесай

Синът на хитовия режисьор Анг Лий е избран да изиграе Брус Лий в биографичен филм

След трагичната гибел на иконата на бойните изкуства и артист Брус Лий през 1973 година, през годините се създават доста планове, които се пробват да опишат историята на живота и цялостната биография на Лий. Умирайки на 32-годишна възраст, въздействието на Лий върху киното визира доста хора от света на бойните изкуства и той се счита за основна фигура в хонконгските екшъни от 70-те години на предишния век. Сега „ Deadline “ оповестява, че Анг Лий ще режисира биографичен филм за живота на Брус Лий, а режисьорът на " Планината Броукбек " е избрал сина си Мейсън Лий за ролята на героя на бойните изкуства.

Анг Лий ще режисира " Брус Лий " за 3000 Pictures на Sony, а синът на режисьора Мейсън Лий ще извършва основната роля. Засега сценаристът на кино лентата " Ловецът на лисици " Дан Футерман работи по сюжета на кино лентата, а досега не са определени други артисти за кино лентата. Мейсън Лий е прочут с ролята си на Теди в „ Поредният ергенски запой “ дружно с Брадли Купър, Ед Хелмс и Зак Галифианакис, както и с дребни функции във „ Fresh Off the Boat “ и във кино лентата „ Billy Lynn " s Long Halftime Walk “ от 2016 година

Преди идната си работа по " Брус Лий " Анг Лий реализира популярност с различен филм за бойни изкуства, който се трансформира в международен феномен след излизането си през 2000 г: „ Тигър и змей “. Филмът печели над 213 млн. $ в боксофиса при бюджет от 17 млн. $ и става най-печелившият чуждоезичен филм в историята на вътрешния боксофис на Съединени американски щати. След триумфа му Анг Лий режисира " Планината Броукбек " и " Животът на Пи " - и за двата кино лентата печели " Оскар " за най-хубав режисьор, като става първият небял режисьор, спечелил в тази категория.

В ранните си години Брус Лий учи голям брой форми на бойни изкуства, в това число джудо, карате, бокс и смесени бойни изкуства. Той открива славата си като артист с ролята на помощника Като в телевизионния екшън сериал " Зеленият стършел " през 60-те години на предишния век, само че мечтае за по-важни функции във филми и телевизионни излъчвания, където да бъде основен воин.

През 1972 година Брус Лий има шанса да се превъплъти в ролята на китайския духовник Кейн във кино лентата " Кунг-фу ", само че е подценен в интерес на белия артист Дейвид Карадайн за ролята. Това непосредствено довежда до напускането на Съединени американски щати от Лий, с цел да се занимава с филми в процъфтяващата киноиндустрия на Хонконг, което в последна сметка се оказва най-хубавото решение за кариерата на артиста, защото той се снима в редица известни филми от онази ера. Точно преди " Enter the Dragon " да излезе на екран в Съединените щати през 1973 година, Брус Лий умира ненадейно на 32-годишна възраст, което по-късно е разказано като алергична реакция към успокояващото мепробамат, и публично е посочено като " гибел заради трагичен случай ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР