След този български Уотъргейт“ с изтеклия запис от заседанието на

...
След този български Уотъргейт“ с изтеклия запис от заседанието на
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: След този български „Уотъргейт“, парламентът трябва да се разпусне

„ След този български „ Уотъргейт “ с изтеклия запис от съвещанието на Националния съвет на Политическа партия би трябвало неотложно да се приключи съществуването на това Народно заседание. Това заявих изрично в ефира на Радио „ Варна “, написа на страницата си във Facebook депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов. 

„ Ако сме сериозна страна, част от тези хора, чиито гласове се чуват, би трябвало да бъдат подведени под отговорност за национално изменничество и застрашаване на националната сигурност. И не в този момент да вървят по студията на малките екрани и да се изясняват, че имало сюжет, който целял да не се случи постоянно държавно управление. Не има или няма сюжет е значимо. Важно е какво тези хора приказват на публично съвещание на националния си съвет. Защото това, което аз чух, е цялостно двуличие и изменничество към хората, които гласоподаваха за тази партийка, основана под юмрука на президента сякаш да събори модела „ Борисов “ и да подведе под отговорност хора от ръководството на ГЕРБ поради милиардните обири в последните 12 години ръководство. И вместо това, те кроят скица да „ тупат топката “ 6 месеца, с цел да падне основния прокурор и Борисов да не бъде измамен под отговорност и по този начин „ изпран “ да се яви на нови избори. Да не приказваме за съгласувателния режим на началниците на служби с „ посолството “. Това е не просто изменничество, това е държавен прелом и тъпчене на националната сигурност на страната ни.

Затова ние от Българска социалистическа партия напуснахме съвещанието на Народното събрание преди гледането на закон, входиран в деловодството 5 минути преди да влезе в пленарна зала. Ние първи поискахме отстраняването на Иван Гешев, само че не и през „ изпирането “ на Борисов и неналичието на търсене на отговорност от Петков и компания за доставките за газ. Всички тези хора би трябвало на секундата да изоставен Народното събрание, тъй като сега сме очевидци на действителен парламентарен прелом и цялостно занемаряване на волята на народа “, прибавя Гуцанов.

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР