Масовото сбиване на брега на река Алабама предизвика полицейско разследване

...
След това няколко души се присъединяват към битката, като по-късните
Коментари Харесай

След това няколко души се присъединяват към битката, като по-късните кадри показват около дузина хора, които се бият - като поне един човек завършва във водата.

A няколко души са забелязани с белезници до края на мелето.

Полицията казва, че са издадени четири заповеди за арест във връзка с инцидента, който се е случил в популярна крайбрежна зона в столицата на Монтгомъри.

Повече може да бъде издадено, след като властите прегледат допълнителни кадри, според майор Саба Коулман от полицейското управление в Монтгомъри.

Изображение: Кадри показват група бели хора, които нападат чернокож работник на речна лодка

Полиция ще проведат брифинг във вторник, за да предоставят актуална информация за ситуацията.

Кметът на Монтгомъри Стивън Рийд призова за сплотяване на общността след сбиването между двете групи, които до голяма степен бяха разделени по расови линии.

„Въпреки че има много активност и интерес към това, ние знаем, че ще преминем през това заедно като общност колективно, тъй като имаме други ситуации“, каза г-н Рийд пред американски медии в понеделник.< /p>

Той похвали полицията в по-ранно изявление за работата й по „бързото задържане на няколко безразсъдни лица за нападение над човек, който си вършеше работата“.

„Това беше нещастен инцидент, който никога не би трябвало са се случили“, добави той.

Свидетели казаха, че инцидентът е започнал, когато работник се е опитал да разчисти дока по река Алабама, за да може да акостира речна лодка.

Изображение: Няколко души се виждат водени с белезници до края на мелето

Група лодкари отказаха да преместят понтона си и нападнаха пристанищния работник, след като той отвърза лодката, за да направи път на речната лодка.

Един свидетел, Лесли Маухортър, 52, който беше на речния кораб, каза в интервю: „Те просто не смятаха, че правилата се прилагат за тях. Беше толкова избегнато. Това никога не е трябвало да се случва.

„Всичко просто се разви оттам. Знаех, че нещо ще се случи, защото отношението им беше просто „Не можете да ни казвате какво да правим“.

„Те щяха да влязат в конфронтация, независимо кой си ти.“

След първоначалната атака няколко души се втурнаха да защитят работника, като един от тях дори изплува от речната лодка над до пристана, за да участвате в сбиването.

Прочетете повече от Sky News:
Масово сбиване избухна на летището в Чикаго
Хеликоптер Black Hawk се разби в Алабама

Криста Оуен, 47, която беше на речната лодка със съпруга си и дъщеря им, когато започна битката, каза, че пътниците се чувстват „безпомощни“. член на екипажа беше нападнат от тези момчета и ние не можахме да направим нищо по въпроса", каза тя.

"Беше наистина трудно да се гледа и, както казах, чувствахме се безпомощни, защото бяхме принудени да бъдем зрители."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР