След това Нетаняху ще предприеме незабавни действия за спиране на

...
След това Нетаняху ще предприеме незабавни действия за спиране на
Коментари Харесай

Нетаняху възнамерява да спре излъчването на катарската телевизия ...

След това Нетаняху " ще предприеме незабавни дейности за прекъсване на Ал Джазира в сходство с процедурата, посочена в закона ", се показва в изказването на партията Ликуд. По-рано Израел упрекна станцията в подстрекаване в интерес на Хамас.

 

Нито основният офис на малкия екран в Израел, нито катарското държавно управление в Доха дадоха отговор на искане за коментар. Ал Джазира по-рано упрекна Израел, че редовно нападна негови офиси и личен състав.

Израелски публични представители от дълго време се оплакват от отразяването на Ал Джазира, само че не подхващат дейности, имайки поради финансирането от Катар на палестинските строителни планове в Ивицата Газа - обсъждани от всички страни като средство за попречване на спора.

 

След кървавата война в Газа, която започва на 7 октомври с трансгранични убийства и отвличания от преобладаващите в анклава ислямисти Хамас, Доха посредничи в договарянията за преустановяване на огъня, при които Израел върна някои от взетите за заложници.

 

Преговорите за второ препоръчано помирение обаче наподобява не търпят напредък. През януари Нетаняху обществено прикани катарците да бъдат притиснати да упражнят по-голям напън върху Хамас. Катар е хазаин на политическия офис на групата и няколко висши чиновници на Хамас.

Запитан дали опасността против Ал Джазира може да е част от подобен напън, представител на израелското държавно управление, Ави Химан, не отговори непосредствено, макар че разказа станцията като " бълваща агитация от доста, доста години ".

 

На 15 октомври израелският министър на връзките упрекна станцията в подстрекаване към Хамас и излагане на израелски войски на засади. Ал Джазира и държавното управление в Доха не дадоха отговор на тези обвинявания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР