След терористичните актове на Хамас срещу Израел и операцията, която

...
След терористичните актове на Хамас срещу Израел и операцията, която
Коментари Харесай

Тагарев: Не очакваме увеличение на бежанската вълна

След терористичните актове на " Хамас " против Израел и интервенцията, която се приготвя, не чакаме скоро да има нарастване на бежанската вълна от този район. Това разяснява пред публицисти в Пловдив министърът на защитата Тодор Тагарев.

По думите му главната задача все още е на службите и Министерството на външните работи, които наблюдават ситуацията. Тагарев уточни, че наличието на армията на границата към този момент е увеличено в дребна степен, само че все още заплаха няма.

„ Имаме подготвеност, в случай че се увеличи рискът, да предоставим повече сили и средства за отбрана на границата, само че това не се вижда в околните седмици. “, сподели още Тагарев.

По мотив информацията, че съветски изтребители ще прелитат над Черно море Тагарев уточни, че това е ново провокативно обръщение на Кремъл, само че няма директен риск.

" През последните няколко години съветски самолети постоянно летят в това пространство и задействат силите за противовъздушна защита на НАТО и няма основна разлика със сегашната обстановка ", сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР