След спад през февруари търговията на дребно се върна към

...
След спад през февруари търговията на дребно се върна към
Коментари Харесай

Търговията с храни и цигари се свива, бензиностанциите увеличават оборотите

След спад през февруари търговията на дребно се върна към напредък на оборотите през март, само че доста по-нисък, в сравнение с в предходните месеци, се вижда от предварителните данни на Националния статистически институт.

Оборотът нараства с 3% по отношение на февруари и едвам с 0.6% по отношение на март 2018 година За година най-значително спадат оборотите на аптеките и на търговците на храни, питиета и тютюневи произведения, а с максимален % нарастват в бензиностанциите.

За месец най-голямо е нарастването в търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 3.2%, на текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 2.7%. По-съществено понижение е регистрирано при търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 3.0%.

За година търговията с хранителни артикули, питиета и цигари се свива с 8.5%, до момента в който продажбите на автомобилни горива се усилват с 12.8%. Увеличението на продажбите на нехранителни артикули е с 4.1%. В търговията на дребно с компютърна и информационна техника и други потребителски артикули е регистриран годишен растеж от 11.8%. Спад е регистриран при търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 11.7%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР