След солидни понижения от началото на седмицата, азиатските фондови пазари

...
След солидни понижения от началото на седмицата, азиатските фондови пазари
Коментари Харесай

Опит за подем на световните борси след надежди за подновяване на търговските преговори между САЩ и Китай

След солидни намаления от началото на седмицата, азиатските фондови пазари означиха добър отскок в четвъртък с помощта на новината за идно до края на месеца възобновяване на комерсиалните диалози сред Съединени американски щати и Китай.

Информацията на " Уолстрийт джърнъл ", че американският финансов министър Мнучин е отправил покана към китайските сътрудници за възобновяване на комерсиалните договаряния, докара до стабилен растеж на главните фондови показатели в Азия. Китайският показател Shanghai Composite завърши търговията в четвъртък с растеж от 1,15%, парирайки част от тридневния си спад, до момента в който показателят Shenzhen Composite набъбна с 0,71%.

Японският показател Nikkei пък се увеличи с 0,96%, пробвайки се да излезе още веднъж на положителна територия за 2018-а година, показателят Hang Seng скочи с цели 2,54%, до момента в който южнокорейският Kospi се увеличи с едвам 0,14%.

Позитивната инвеститорска конфигурация се придвижи и на европейските тържища, макар че главните фондови показатели на остарелия континент се покачват много по-предпазливо, защото вложителите са в внимателно очакване на края на съвещанията на Английската централна банка (от 14:00ч.българско време), на Турската централна банка (също от 14:00ч.) и на Европейската централна банка (от 14:45ч.). Очакванията са ЕЦБ и АЦБ да не създадат промени в техните парични и лихвени политики, до момента в който ТЦБ ще се наложи да увеличи фрапантно главната си рента в опит да овладее високата двуцифрена инфлация и да ограничи спада на турската лира.

Общият европейски показател започва търговията с покачване от към 0,3% преди да стабилизира малко над вчерашното равнище на затваряне, до момента в който немският показател DAX30 се покачва с 0,35%, а френският CAC40 - с 0,2%. Британският показател FTSE100 се намалява с 0,48%, защото огромна част от акциите на фирмите, влизащи в него, не престават да се търгува под напън от продажби предвид на повишаването на паунда през последните дни към шестседмични върхове над 1,3050 $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР